Novak Đoković: Sportski as u humanoj misiji

Novak Đoković: Sportski as u humanoj misiji

Autor: | 06/10/2012

0

Naš proslavljeni teniser Novak Đoković po povratku iz Njujorka nastavio je svoju humanu misiju u okviru koje je bio u vrtiću „Ispod lipe“ u blizini Loznice, tačnije u mestu Lešnica. Njegov odlazak u tu predškolsku ustanovu oduševio je sve mališane koji tamo provode značajan deo svog detinjstva, a većini njih to je bio najsrećniji dan u životu jer su imali priliku da upoznaju svog idola. Cilj ove posete za popularnog Noleta koji je ambasador „Unicefa" bio je da se podigne svest o značaju ulaganja u rani razvoj i učenje u ranom detinjstvu. Inače, ovaj vrtić je uspostavljen u okviru saradnje "Unicefa", Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Centra za interaktivnu pedagogiju, a zahvaljujući finansijskoj podršci kompanije „Ikea“ i donaciji Đokovića.
- Danas sam se opet uverio koliko je vrtić jedinstveno i posebno mesto za decu, gde mališani mogu da se druže i kroz igru uče i razvijaju svoju kreativnost i talenat, gde dobijaju šansu za najbolji početak u životu. Naša zajednička odgovornost je da obezbedimo da sva deca u Srbiji dobiju ovakvu mogućnost kako bi mogli da se bolje suoče sa izazovima i rizicima tokom čitavog života i postanu odgovorni roditelji i građani - rekao je tom prilikom uspešni sportista koji je posetio ovu ustanovu u društvu devojke Jelene Ristić.
Kroz igru i druženje, deca su našem najboljem teniseru pokazala svoj vrtić i igralište, a on se uverio i u mnogobrojne talente koje ovi mališani imaju u crtanju, različitim igrama, a neki od njih su sa poznatim sportistom odigrali i partiju tenisa na mini-terenu. Novak se sreo i sa roditeljima i starateljima dečaka i devojčica sa kojima je takođe porazgovarao o tome da bi trebalo da se podigne broj dece koja idu u vrtiće.
- Sada sam na mestu gde su i roditelji, i bake i deke osnaženi i srećni što vide kako im deca uživaju i napreduju. Srećan sam što sam i ja tome doprineo. Nadam se da će i drugi da mi se pridruže - istakao je Đoković.
Slavni teniser istog dana je obišao i redovne donatore i volontere "Unicefa" i zahvalio im na značajnom angažovanju i trudu.
- Vaša podrška omogućava deci u Srbiji najbolji početak i zdrave osnove za budući život odgovornih građana i roditelja, a možda i šansu da osvajaju grend slem turnire. Biti član "Kluba prijatelja Unicefa" biti prijatelj dece. To je naša obaveza i velika čast - zaključio je Novak.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još