Branislav Tomašević: Ljubav kao pokretačka snaga

Branislav Tomašević: Ljubav kao pokretačka snaga

Autor: | 06/10/2012

0

Jedan od naših najboljih glumaca Branislav - Bane Tomašević duže od decenije pažljivo gradi karijeru, a podjednaki uspeh ostvaruje u pozorištu, na filmu i televiziji. Ovaj harizmatični umetnik uskoro će se oprobati i u ulozi voditelja muzičke emisije na TV „Pink“, što će biti još jedan novi poslovni izazov. I pored mnogobrojnih uloga, poznati glumac ne zapostavlja ni svoj hobi, pa se tako bori za očuvanje prirodne sredine, a svoja znanja iz te oblasti odlučio je da proširi upisom master studija na Šumarskom fakultetu. Najveći snagu i podsrek za sve izazove daju mu supruga Jelena, nekadašnja manekenka i uspešni modni skaut, ali i sinovi, petoipogodišnji Dušan i troipogodišnji Bogdan.
Uskoro počinjete da radite kao voditelj na televiziji „Pink“, zbog čega ste prihvatili tu ponudu?
- Posle različitih ponuda koje sam imao za rad na televiziji, ova mi je bila najzanimljivija. Reč o emisiji čiji je radni naziv „Stotka“ i taj posao doživljavam kao i svaki drugi glumački zadatak. To će biti interesantna emisija sa gostima iz sveta muzike, gde će se malo pevati, a malo pričati o životu tih ljudi. Vrlo pristojan koncept koji će sigurno imati svoju publiku.
Kada počinjete sa snimanjima?
- Trenutno se pripremamo za snimanja koja će uskoro početi. Verujem da će se već u oktobru emitovati prva epizoda, koje će biti prikazivane jednom nedeljno.
Snimate i seriju „Ravna gora“, da li vam je drago što učestvujete u tom velikom televizijskom projektu?
- Naravno, serija „Ravna gora“, koju realizuju produkcijska kuća „Kontrast studio“ i Radio-televizija Srbije“, trenutno je najveći televizijski projekat koji se radi kod nas i verujem da će ostaviti dubok trag u našoj kinematografiji. Odlična tema, fenomenalni scenario i režija Radoša Bajića i izvrsna glumačka podela, tako da verujem da će publika biti oduševljena. Radimo u dobrim uslovima, snimamo kamerom koja je trenutno najbolja na svetu. To je ogroman i značajan projekat koji će, siguran sam, izazvati veliki "bum" kada u novembru naredne godine počne da se emituje.
Jeste li često u karijeri imali priliku da radite u tako dobrim uslovima?
- Uglavnom sam imao sreće da radim u dobrim ekipama, gde je sve odlično funkcionisalo, ali ipak moram da pohvalim rad „Kontrast studija“, u kome rade izuzetni profesionalci. Izuzev stranih produkcija za koje sam takođe radio, nikada nisam imao bolje uslove.
Smatrate li da je kod nas u poslednje vreme zapostavljen dramski program sa istorijskom tematikom?
- Trebalo bi da imamo više projekata sa takvom tematikom jer su edukativni i ljude uče istoriji, a istovremeno dopinose njihovom boljem raspoloženju jer svako posle napornog radnog dana voli da pogleda na televiziji kvalitetan serijski program. Nažalost, loša finansijska situacija uticala je na to da nema mnogo prilike da se rade tako ozbiljni projekti, ali nadam se da će se stvari promeniti nabolje.
Kakva je vaša uloga u „Ravnoj gori“?
- Tumačim lik kapetana Reljića, jednog od najbližih Dražinih saradnika koji je uvek bio uz njega.
Očekuju li vas na jesen nove uloge u pozorištu?

Intervju: Ivana Nikolić

Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti