Vanja Udovičić: Gorostas nežnog srca

Vanja Udovičić: Gorostas nežnog srca

Autor: | 02/10/2012

0

Kapiten Vaterpolo reprezentacije Srbije i jedan od najpoznatijih sportista naše zemlje Vanja Udovičić iza sebe ima veoma dinamičan životni period. Pre nego što je 12. septembra napunio trideset godina, sportista finih manira sa „Olimpijskih igara“ u Londonu vratio se sa osvojenom bronzanom medaljom. Pre najvećeg sportskog takmičenja na kome je učestvovao na čelu srpske vaterpolo reprezentacije, uspešnog Beograđanina mediji su doveli u vezu sa jednom od najpoznatijih srpskih sportistkinja u svetu. O navodnoj vezi sa lepom teniserkom Anom Ivanović Vanja nije želeo da govori. Sportista dečačkog izraza lica nije hteo da komentariše spekulacije da je u romansi sa Anom kako ne bi skretao pažnju javnosti na privatni život pre veoma važnog takmičenja za Srbiju na „Igrama“. Isto tako, u javnosti on do sada nije komentarisao svoj gest tokom meča na „Olimpijskim Igrama“, kada je svoju kapicu poklonio olimpijskoj šampionki Milici Mandić kojoj je tokom igre slao poljupce. Zgodni sportista poslednjih godinu dana nije davao intervjue, niti je komentariso bilo šta što se za to vreme pisalo o njegovom privatnom životu. A sve do sada ostao je nem i na pitanja sportskih medija koja su se ticale transfera i jesenjeg prelaznog roka.
Posle osvojene bronzane medalje u Londonu, igrač koji je bogatu karijeru započeo u Vaterpolo klubu „Partizan“, boravi u rodnom gradu. Nedavno je potpisao ugovor sa kragujevačkim hit-vaterpolo klubom „Radnički“, u kojem je kapiten.
Jedan od najintrigantnijih neoženjenih muškaraca u našoj javnosti, koji je miljenik pripadnica nežnijeg pola, pažljivo gradi karijeru i ne otkriva mnogo svoj emotivni život. Mediji su ga povezivali sa mnogim lepoticama, a on je džentlmenski ćutao o vezama, ne komentarišući svoje ljubavi. Vaterpolista koji je u javnosti otkrio da ga kod devojke odbija glupost, teatralnost i arogancija koja nadomešćuje inteligenciju, priznaje da je emotivno ispunjen.
Posle godinu dana ćutanja, slavni vaterpolista u eksluzivnom i duhovitom razgovoru za magazin „Hello!“ priča o osvojenoj medalji, sportistkinjama Milici Mandić i Ani Ivanović, svojim uspesima, i otkriva da po prirodi nije ljubomoran i da ga ljubomora u emotivnim vezama odbija.
Završene su "Olimpijske igre", Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju. Kako ste se osećali posle utakmice, a kako sada kada su se strasti smirile?
- Posle izgubljenog polufinala nemate mnogo vremena da razmišljate o propuštenoj šansi. Prinuđeni ste da se okrenete utakmici u kojoj se borite za bronzu, da date sve od sebe i vratite se u svoju zemlju sa osvojenom medaljom, jer se to uvek očekuje, bar kada je reč o vaterpolistima. Posle osvajanja bronze, naročito posle onakve utakmice, euforija je veća nego da je osvojeno zlato. Kada se „Igre“ zatvore i počne novi olimpijski ciklus, vraćam se svakodnevnim obavezama, odmaram se i počinje period pronalaženja novog kluba za sledeću sezonu. Naravno, podsetim se lepih trenutaka u protekloj sezoni, ali samo dok ne počnu treninzi i nova sportska sezona.
Koliko vam je bilo teško kada je u Londonu, usled nešto lošijih rezultata u ostalim sportovima, sav pritisak javnosti pao na Vaterpolo reprezentaciju?
- Tolika očekivanja često su veliki pritisak koji se odrazi ne toliko na igru, koliko na raspoloženje i nedostatak rasterećenosti. Smatram da smo se, kao i svaki put do sada, uspešno izborili sa pritiskom javnosti i podrazumevanjem našeg uspeha, bez obzira na okolnosti.
Imate li želju da se vratite i da igrate u rodnom gradu? Koje su prednosti i mane toga?
- Kao i uvek, tema prednosti i mana je neiscrpna. Prednosti su u ovom slučaju više nego očigledne, a mane su pored njih zanemarljive.
U javnosti se nekoliko puta pominjalo koliko je zlatna medalja Milice Mandić pozitivno uticala i na Vaterpolo reprezentaciju u odlučujućem meču sa Crnogorcima. Kakvo je vaše mišljenje o njoj?
- Kao i svaki uspeh naših sportista, i njen je mnogo uticao na našu motivaciju, posebno jer se dogodio neposredno pred našu utakmicu za bronzanu medalju. Milica Mandić je zaslužila svu pažnju javnosti i sve pohvale. Verujem da sam ponosan na nju, kao i svaki stanovnik Srbije, kao svako ko je gledao odlučujuću borbu. Ona je uspešna mlada devojka pred kojom su veliki uspesi i karijera, i ja joj želim sve najbolje.
Diplomirali ste na Fakultetu organizacionih nauka, smer menadžment. Koliko ste vi i vaši roditelji ponosni na to? Da li već pravite planove kako da „unovčite“ tu diplomu?
- Mojim roditeljima i meni je diploma uvek bila prioritet. Kao i svi roditelji, i moji su vrlo ponosni, iako se podrazumevalo da ću završiti fakultet bez obzira u kom smeru bude išla moja karijera. Fakultetska diploma je definitivno moja najveća pobeda do sada, a unovčio sam je samim tim što sam je zaradio, jer predstavlja jednu od retkih stvari koja se ne može oduzeti i koja ne gubi vrednost.
Osim što trenirate, takmičite se, vi ste sa prijateljem osnovali firmu koja se bavi pružanjem internet usluga. Nalazite li vremena i za bavljenje tim poslom?
- Uspevam nekako da pronađem vremena i da pomognem koliko mogu. Pratim posao i interesujem se za njega, ali ne toliko kao prijatelj sa kojim sam u tom poslu, jer sam veći deo godine fizički odsutan. Najčešće sugerišem stvari vezane za marketing, jer to i jeste moja struka.

Piše: Nadežda Jokić

Foto: Miša Obradović
Stilistkinja: Tijana Todorović
Šminka: Dušan Lazić za „ARTDECO“
www.lazamakeup.com
Lokacija: Hotel „Evropa“, Terazije 2, tel. 011 / 362 - 60 - 17
[email protected]
www.hotelevropa.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin