Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža: Turneja po Aziji

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža: Turneja po Aziji

Autor: | 29/09/2012

0

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, Vilijam i Kejt, nedavno su započeli svoju devetodnevnu turneju po jugoistočnoj Aziji i južnom Pacifiku u okviru koje će posetiti četiri države. Povod njihovog putovanja je dijamantski jubilej kraljice Elizabete koja je budućeg prestolonaslednika i njegovu suprugu poslala na ovu turneju.
Prva stanica mladog bračnog para bio je Singapur, gde su imali priliku da se sretnu sa predsednikom te zemlje Tonijem Tanom i njegovom suprugom Mari, a priređena im je i spektakularna dobrodošlica. Tokom boravka u toj azijskoj državi Vilijam i Kejt su najviše vremena proveli u Botaničkoj bašti, gde su imali priliku da vide specijalni hibrid orhideje koji su napravili naučnici iz Singapura i dali joj naziv po princezi Dajani. Budući kralj Velike Britanije i njegova životna saputnica bili su oduševljeni ovim prelepim cvetom, izrazivši veliko zadovoljstvo što imaju priliku da ga vide samo desetak dana posle petnaestogodišnjeg pomena nesrećno nastradaloj Dajani. Inače, ovaj hibrid napravljen je još 1997. godine, a bivša princeza Dajana planirala je posetu Botaničkom vrtu, međutim, prerana smrt ju je sprečila da i sama vidi taj cvet napravljen u njenu čast. Princ Vilijam je rekao da je siguran da bi se njegovoj majci dopala ta orhideja.
Nekoliko dana provedenih u Singapuru bili su dovoljni da jedan od najpopularnijih parova na svetu poseti i Memorijalni centar "Kranji", posvećen žrtvama Drugog svetskog rata, gde su postavili venac, a bili su i u kampu kompanije „Rolls Royce“ u kome radi nekoliko stotina naučnika.
Posle zanimljivog boravka u Singapuru, Vilijam i Kejt otišli su u Maleziju gde je vojvotkinja od Kembridža u nacionalnoj bolnici u prestonici Kuala Lumpuru održala dirljiv govor. Nekoliko stotina prisutnih lekara, pacijenata i novinara bilo je oduševljeno podrškom ove tridesetogodišnje dame. Tokom dvodnevnog boravka u Maleziji imali su priliku da se upoznaju sa tamošnjim kraljem Abdulom Halimom Muadžamom Šahom, kao i sa premijerom Nadžibom Razakom. Potom su za vikend posetili i kišnu šumu na Borneu.
Prinčevski par je već otputovao i na Solomonova ostrva, a naredna destinacija im je Tuvala, posle čega će se, sasvim sigurno, vratiti puni utisaka u Veliku Britaniju.

Tekst: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti