Novak Đoković: Veče humanosti i glamura

Novak Đoković: Veče humanosti i glamura

Autor: | 29/09/2012

0

Srdačan kao i uvek, u elegantnom crnom odelu Novak Đoković prošle nedelje je uz osmeh poželeo dobrodošlicu mnogim slavnim ličnostima koje su se odazvale pozivu "Novak Đoković fondacije" da učestvuju u humanitarnoj večeri, čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za pomoć deci u Srbiji. Naš najbolji teniser u ulozi počasnog predsedavajućeg Fondacije, u prestižnom njujorškom restoranu "Capitale", dočekao je brojne  zvezde iz sveta sporta, muzike, filma i mode, kao i ugledne poslovne ljude. Društvo mu je pravila njegova devojka Jelena Ristić, direktor Fondacije, koja je bila u izazovnoj, ali za ovu priliku prikladnoj kreaciji od crvenog satena.
Sala dekorisana belim detaljima odisala je glamurom, kao i pozitivnom energijom koju je prvo širio domaćin, ali i slavni filantropi koji su što u ulozi učesnika, što u ulozi aukcionara došli da podrže Đokovićevu potrebu da preko svogfonda pomogne programima ranog razvoja dece u našoj zemlji.
Zlatni donator aukcije bila je kompanija "Uniqlo", čuveni japanski proizvođač odeće, sponzor Novaka Đokovića. Ovaj dobrotvorni događaj pomogli su i Džon Bruks, Dona Karan, Tomas Hilfiger, Rebeka Makdonald, jedna od najmoćnijih žena u Severnoj Americi poreklom iz Srbije, Neš Subotić, Ilona Šaić, Džej Goldman i mnogi drugi.
Aukciju je vodio Endi Bus, a najveće interesovanje je vladalo za nadmetanje učesnika za privatni teniski meč sa Novakom, koji su predstavili manekenski i bračni par Anja Rubik i Saša Knežević. Starija kćerka princa Edvarda i Sare Ferguson, princeza Beatris zajedno sa Holi Brendson, kćerkom čuvenog milijardera Ričarda, bila je promoter tri  dubla, sa Novakom, sa Ričardom Brendsonom i sa Džonom Mekinroom, i sve to na privatnom ostrvu Brendsonovih, koje se nalazi u Karipskom moru. Na aukciji se našla i partija golfa sa holivudskom zvezdom Endijem Garsijom, a prodaju je vodila Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka. Najveću cenu ponudio je domaćin večeri Novak Đoković koji je kasnije, u nastavku aukcije, svojoj devojci Jeleni kupio vrednu šambala narukvicu sa crnim dijamantima, koju je prisutnima predstavila manekenka Karli Klos. Među brojnim predmetima i dragocenostima na aukciji su se našle i karte za Madonin koncert po izboru i mogućnost da se kupac ulaznica druži sa pop divom. Skupocenom"Odemar Pige" satu cenu je dizao slavni teniser Džon Mekinro, a sve se dešavalo po uzoru na prestižnu aukciju "Amfar" i ostale svetski poznate humanitarne aukcijskeskupove. Ovom dobrotvornom akcijom "Novak Đoković fondacija" prikupila je milion i četiristo hiljada dolara za decu Srbije.
- Iako moja fondacija postoji već pet godina, njeno delovanje sada je  precizirano, na podršku ranog obrazovanja dece, pre svega u mojoj Srbiji. Ovakvim događajima skrećemo pažnju javnosti na probleme koji imaju sva društva i ja zahvaljujem svima koji su učestvovali i pružili podršku. Svako je doprineo koliko je mogao na čemu sam im večno zahvalan. Ono što moja fondacija i ja želimo jeste da pomognemo i podignemo svest u Srbiji o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, i da pokušamo da omogućimo deci da imaju pristup sportskim aktivnostima i objektima, da im obezbedimo bolju ishranu i bolje obrazovanje -rekao je Đoković, koji je prošlog avgusta imenovan za nacionalnog ambasadora „Unicefa“.
Veliki aplauz prisutnih u prestižnom hotelu "Capitale"dobio je i Nik Vujičić, Australijanac srpskog porekla, specijalni gost Đokovića i njegovih prijatelja, koji je održao dirljiv govor i još jednom objasnio da ljudi, bez obzira na sve teškoće, imaju snagu i mogu da pobede sve izazove i prepreke ako su jedinstveni i ako veruju. Ovom prilikom Novak je najavio i podržao Nikov dolazak u Srbiju, gde će 21. septembra održati humanitarnu manifestaciju u Beogradu, a narednog dana u Novom Sadu.
- Ovo je prvi ovakav događaj u organizaciji Fondacije zbog čega smo svi  veoma uzbuđeni. U saradnji sa Unicefom pokušavamo mnogo da uradimo i da donesemo sreću i radost našoj deci - rekao je na kraju Novak Đoković.

Piše: Saša Tošić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti