Premijera filma "Led" 10. oktobra

Premijera filma "Led" 10. oktobra

Autor: | 28/09/2012

0

Igrani film "Led" Jelene Bajić-Jočić, snimljen po motivima istoimene monodrame, biće premijerno prikazan 10. oktobra u "Sava centru", najavio je distributer "Sinefest".
To je rediteljski debi mlade autorke, tačno 35 godina posle prvog izvođenja monodrame njenog oca, poznatog glumca, reditelja i scenariste Radoša Bajića.
Glavne uloge tumače Velimir Bata Živojinović, Olga Odanović, Nela Mihailović, Momčilo Otašević, a učestvuju i Nenad Jezdić, Biljana Mišić, Radoslav Milenković, Dubravko Jovanović, Nedeljko Bajić, Nađa Maršićević i drugi. Kao specijalni gosti igraju Emir Hadžihafizbegović i Radoš Bajić.
Prema rečima rediteljke, "Led" je poetična elegija o ljudima razapetim između neba i zemlje, film stanja, unutrašnjih nemira i najtananijih strepnji, film atmosfere, nostalgije i sete.
Svojim univerzalnim porukama "Led" afirmiše osnovne vrline i vrednosti života, ljubavi, iskrenosti, pravde, dostojanstva, poštenja, pa pored činjenice da po sadržaju i stilu predstavlja pravu srpsku priču, ima ambiciju da uspostavi širu komunikaciju sa gledaocima u svetu.
U autorskom timu su scenarista Radoš Bajić, direktor fotografije Predrag Jočić, montažer Stevan Marić, kompozitor Aleksandar Sanja Ilić, scenograf Jasna Dragović...
Film je snimljen u produkciji kuće "Kontrast Studios" iz Beograda i firme "M.A.M.M.A. Production" iz Švedske, u saradnji sa Radio-televizijom Srbije.
Posle pretpremijere 9. oktobra u Kragujevcu, koji je bio grad domaćin projekta i premijere u Beogadu, "Led'' će imati svečanu projekciju 11. oktobra u Novom Sadu, a zatim u svim većim gradovima Srbije.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin