Roni Vud: Rasprodaja uspomena

Roni Vud: Rasprodaja uspomena

Autor: | 27/09/2012

0

Roni Vud, gitarista Rolingstonsa i njegova bivša supruga Džo Vud prodaju na aukciji zajedničku kolekciju umetničkih dela i predmeta koji se odnose na legendarni britanski rok bend.
Kako prenosi BBC, na licitaciji, koja će 27. oktobra biti održana u Los Anđelesu, naći će se predmeti koji obuhvataju period od 40 godina, od Vudovog rada u Stonsima, preko njegove saradnje sa grupom Fejsiz do solo karijere. Biće ponuđena i brojna umetnička dela kao i nameštaj iz bivše prodične kuće u Sareju.
Među predmetima za koje se očekuje naviše interesovanja su odeća sa turneja, posebno kožne jakne, bekstejdž propusnice sa raznih koncerata, gitara Fender Stratocaster na kojoj je naslikana scena sa jednog snimanja kao i portreti Kita Ričardsa, Erika Kleptona i Boba Dilana.
Aukcijska kuća "Džulijens" procenila je ovu eklektičnu zbirku na 500.000 dolara, od čega će jedan deo biti namenjen humanitarnoj organizaciji MusiCares koja pomaže muzičarima u nevolji.
Roni i Džo su se razveli prošle godine nakon 24 godine braka, ali su "i dalje jako dobri prijatelji, a sada su odlučili da prodaju deo zajedničke imovine", kazao je predstavnik "Džulijens"-a.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti