Aleksandra Jeftanović pogađa "Pravo u metu"

Aleksandra Jeftanović pogađa "Pravo u metu"

Autor: | 22/09/2012

0

Jedan od noviteta u jesenjoj šemi Pinka, emisija "Pink target", ili u slobodnom prevodu "pravo u metu" gledaocima će, kako je najavljeno, ponuditi razgovor o aktuelnim estradnim i društvenim temama - otvoren, bez okolišanja i demagogije.
U fokusu prve emisije bile su starlete, druga se bavila gej paradom, treća političarima, a intrigantne teme o kojima će Aleksandra Jeftanović u narednom periodu razgovarati sa svojim gostima, među kojima su i novinari beogradskih listova, tek nas očekuju. Zajedničko za sve teme biće pokušaj da se prodre u srž problema.
- Teme se same nameću - otkriva Jeftanovićeva.
- Ono što komentarišu vaši čitaoci i naši gledaoci, sve ono što ih zanima, dotiče, nervira, jeste ono o čemu ćemo pokušati da razgovaramo. Svakoj temi pristupamo fenomenološki.
Emisijom "Pink target" vratili ste se na male ekrane. Jesu li vam nedostajale kamere?
- Emisija "3 puta da" je poslednja koju sam radila i prestala je da se emituje u januaru 2012. godine, tako da nisam imala veliku pauzu. Za mene je to više bio kratak predah, posebno posle šest sezona bez pauze.
Šta je najveći adut "Pink targeta", u odnosu na ostale zabavne emisije na našim televizijama? Čime ćete "kupiti" gledaoce?
- Ne poredim je s drugim zabavnim emisijama i možda je upravo to najveći adut. Ne znam, nisam nikad razmišljala o tome. Zapravo, najveći adut je sjajna ekipa sa kojom radim, uz dobru energiju. Ako se to prepozna u emitovanju - biće sjajno.
Da li ste zadovoljni prvim reakcijama na emisiju? Koji je najpozitivniji, a koji najnegativniji komentar koji ste dosad čuli?
- Zadovoljna sam, i mislim da smo na tragu zanimljive forme. Vreme će pokazati da li smo u pravu. A što se negativnih komentara tiče, pa tu treba razlikovati konstruktivnu kritiku od zlonamernog komentara.
Najavljeno je da će "Pink target" demistifikovati mnoge misterije. Koja je, po vama, najveća estradna misterija?
- To je već pitanje za Moldera i Skali. Šalim se. Ne bavimo se misterijama, već fenomenima.
Očekujete li da se neko od javnih ličnosti naljuti zbog emisije?
- Ne, nemamo nameru da vređamo ili govorimo neistine. Nikad.
I sami ste povremeno meta tabloida. Mislite li da će sada još više pisati o vama?
- Ne. Radila sam mnogo gledanih formata šest sezona u kontinuitetu, pa mi se to nije dogodilo. Ne vidim zašto bi se bilo šta promenilo.
Koji je najzanimljiviji trač koji ste pročitali o sebi?
- Udavali su me često u poslednje vreme. To nije preterano zanimljivo, već mi je prvo palo na pamet.
Na Pinku ste od septembra 1996. godine. Hoćete li proslaviti 16 godina rada?
- Prošao je i taj jubilej i proslavili smo ga radno. Kao za 1. maj!
Šta sada znate što niste znali na početku karijere? Šta bi današnja Aleksandra rekla toj 20-godišnjakinji koja tek ulazi u, po mnogima, surov svet televizije?
- Pa, najviše se uči na svojim greškama. "Ništa ja tu ne bih dirao", što bi rekao Čola. Samo da se "ne predoživim", a mislim da mi to i dalje polazi za rukom.
Na šta ste najponosniji u svojoj karijeri, a šta biste voleli da izbrišete?
- Ne želim da zvučim pretenciozno i neskromno, ali - sve je dobro. Uvek me više brine šta će biti, manje se bavim onim šta je bilo.
Kakvi su vam planovi za narednih 16 godina? Voleli biste da ostanete voditelj, da ostanete na televiziji, ali iza kamera, da probate nešto potpuno novo?
- Ne zavisi to od mene. Volela bih da imam priliku da radim ono što volim i da ostanem u bliskoj vezi sa medijima.
Ostali ste verni Pinku i kada mu nije išlo najbolje. Šta je razlog, ne volite promene ili nešto drugo?
- Razlog je jednostavan - kakav bih ja čovek bila kad bih bila negde ili uz nekog samo dok je sve dobro? Drugog odgovora nemam.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin