Kemal Monteno: Optimizam kao najjače oružje

Kemal Monteno: Optimizam kao najjače oružje

Autor: | 16/09/2012

0

Kemal Monteno još dugo će se družiti sa svojom publikom. Ne razmišlja o predaji i drži se svoje izreke „dok trčiš - živiš si, kada staneš - gotov si“. Planira još dugo da trči i da se ne zaustavlja, jer smatra da ga u životu čeka još mnogo izazova i siguran je da ima mnogo toga što može da pruži svojoj publici. Najteži životni period, kada je zbog infarkta bio na ivici života i smrti, daleko je iza njega. Sarajlija sa zagrebačkom adresom sada je dobro. Vedar duh i optimizam nisu ga napustili tokom meseci teške borbe za ozdravljenjem, a njegovoj sreći nema kraja jer ponovo može da šeta Zagrebom sa suprugom Brankom, da razmenjuje mišljenja sa sinom Đanijem, da posećuje kćerku Adrianu u Sarajevu i igra se sa unukama Lajlom i Lorom. Srećan je i što se ponovo druži sa svojom publikom i sa osmehom na licu često zapeva stihove „vratio sam se, živote, oterao sam dane sive, imaš li za mene još lepote, vratio sam se opet među žive“. Nedavno je nastupao na beogradskom splavu „Bolivud“, što ne čini često, jer su njemu svojstveni koncerti u velikim dvoranama. Ovoga puta napravio je izuzetak i zapevao na zabavi koju je biznismen Aleksandar Bulić organizovao svojoj devojci Svetlani Šarić.
- Nastup u Beogradu na splavu „Bolivud“ je bio privatni angažman. Bilo je odlično, a publika koja je te večeri bila na zabavi pevala je sa mnom sve vreme - kaže Kemal na početku razgovora za magazin „Hello!“.
Veliki šarmer i miljenik sredovečnih dama, koje čine veći deo njegove publike, oporavio se posle operacije srca. Poslednjeg dana prošle godine u svom domu u Zagrebu doživeo je infarkt, a zahvaljujući brzoj reakciji njegove supruge Branke i intervenciji lekara njegovo stanje je stabilizovano. Ugrađen mu je trostruki baj-pas i sada, osam meseci posle nemile situacije, ponovo je onaj stari. Jednom prilikom njegov dobar prijatelj Rade Šerbedžija je rekao “naravno da ima problem sa srcem kada ga je celog života svima davao“, što dokazuje koliko ljubavi postoji u Kemalu.
- Dobro se osećam i što je najvažnije, mogu da pevam. Posle infarkta i operacije srce dobro se osećam, ali zbog visokog šećera, koji držimo pod kontrolom, stradali su mi bubrezi. Moralo je da prođe šest meseci od operacije da me stave na listu čekanja za transplantaciju. Sada idem na dijalizu i čekam da mi „zamene bubreg“, stave mi nov i ponovo ću biti onaj stari - priča Kemal kojeg i dalje odlikuje vedar duh.
Poznati kantautor ne dozvoljava da ga bilo šta slomi. Iako je preživeo težak period, mnogih starih navika se nije odrekao. I dalje uz kafu zapali cigaretu, jer, kako kaže, jedno bez drugog ne ide.
- Kafa mi nije zabranjena, ali uz nju uvek ide cigareta. Lekari će vam reći da mnogo toga ne smete, kada vam sve zabrane ispadne da ne smete ni da živite. Smem da popijem i čašu crnog vina, što je dobro za krv i srce.
Kemal voli da se druži, pa je često sa svojim prijateljima. Jedan od njih je i Zdravko Čolić koji će se pojaviti kao gost na njegovom koncertu, planiranom za 30. oktobar, u Centru „Sava“. Tada će im se na bini pridružiti i Severina. Kemal ne krije da su mu osim podrške, Čola, menadžer Gane Pecikoza i još nekolicina prijatelja pomogli i finansijski, jer šest meseci nije stao pred publiku. Na tome će im biti večno zahvalan.
Kemal je spreman na nove pobede, a pred sebe je postavio velike ciljeve.
- Snimio sam novu pesmu „Violina“, veoma je lepa i emotivna. Nedavno sam bio u Požarevcu gde sam sa sa ekipom „DM sat“ televizije uradio i spot. Polako se spremam i za koncert u Beogradu, znam da će mi se tada pridružiti Zdravko Čolić i Severina, a postoji mogućnost da ugostim i još neke kolege - kaže na kraju razgovora za magazin "Hello!" Kemal Monteno.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još