Anđelina Džoli posetila sirijske izbeglice u Jordanu

Anđelina Džoli posetila sirijske izbeglice u Jordanu

Autor: | 11/09/2012

0

Anđelina Džoli, glumica i specijalna izaslanica agencije Ujedinjenih nacija za izbeglice, ispričala je danas sa suzama u očima kako je čula "užasavajuća" i "dirljiva" svedočenja Sirijaca koji su izbegli u Jordan zbog građanskog rata u svojoj zemlji.

Holivudska zvezda je u poseti izbegličkom kampu Zatari sa jordanske strane granice, kako bi skrenula pažnju međunarodne javnosti na muke izbeglica iz Sirije, u kojoj je do sada, kako tvrde aktivisti za ljudska prava, poginulo najmanje 23.000 ljudi. Džolijeva je u kampu izjavila da je "veoma zabrinuta" i da je "svet veoma zabrinut" zbog onog što se dešava Sirijcima.

- Ono što slama srce je kad čujete sirijski narod kako pita zašto se smatra da niko nije u stanju da pronađe rešenje za ovu situaciju. Ono što su opisali da se dešava na terenu... čuti to od njih, izbeglica, tako je užasavajuće - rekla je glumica kroz suze i dodala da su najpotresnija bila svedočenja dece.

Glumica se potomo sastala sa sirijskim ženama izbeglicama i obišla je prostrano šatorsko naselje u društvu šefa Agencije UN za izbeglice Antonija Guteresa i jordanskog ministra spoljnih poslova Nasera Džudeha.

Kako je Guteres rekao, u Jordan je došlo 200.000 sirijskih izbeglica - najviše u regionu - i njihov ogroman broj odražava se na ekonomiju i resurse Jordana.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti