Pola sata sa... Ivana Španović

Pola sata sa... Ivana Španović

Autor: | 09/09/2012

0

Posle teškog perioda koji je imala zbog povrede stopala, uspešna atletičarka Ivana Španović postigla je odlične rezultate na proteklim "Olimpijskim igrama" gde je uspela da se plasira u finale. Ova lepa i ambiciozna devojka ima velike planove u karijeri, a osim bezgranične podrške roditelja veliku motivaciju za bolje rezultate daje joj i njen emotivni partner, instruktor fitnesa Vladimir Kumrić sa kojim je u vezi četiri godine. On joj je davao snagu da istraje i pružao pomoć i tokom desetomesečne pauze koju je imala, a srećni par uskoro planira da ode na letovanje na Hrvatsko primorije
Kakvi su vaši ciljevi kada je reč o završetku ove sezone u atletici?
- Po završetku "Olimpijskih igara" imala sam miting u Austriji gde sam zauzela treće mesto u konkurenciji od deset devojaka, od kojih se šest takmičilo i u Londonu. Zadovoljna sam plasmanom, a početkom septembra me očekuje miting u Zagrebu, posle čega se moja sezona završava. Tamo ću otići sa dečkom, jer po završetku obaveza želimo da otputujemo na Hrvatsko primorje gde ćemo ostati desetak dana.
Da li vas je on pratio i u Londonu?
- Sa mnom je na „Olimpijadi“ bila moja mama kao član „Procter & Gamble“ tima i bilo nam je vrlo lepo kada smo mogle da provodimo vreme zajedno. Zadovoljna sam što sam uspela da uđem u finale iako su mnogi očekivali da ću skakati na nivou svog ličnog rekorda. Nažalost, nedavno sam imala tešku povredu stopala od koje sam se sporo oporavljala tako da nisam mogla da dam svoj maksimum.
O kakvoj povredi je reč?
- Prošle godine u avgustu imala sam frakturu navikularne kosti stopala i zato sam odustala od učestvovanja na „Svetskom prvenstvu“. Zbog ozbiljnosti povrede četiri meseca sam pauzirala i tek onda sam počela sa rehabilitacijom i laganim treninzima. Oporavak je trajao čak deset meseci tako da sam za „Igre“ počela da se spremam u maju, što nije bio dovoljan period. Ali, bitno je da sam sada zdrava.
Kako je došlo do povrede?
- Povredila sam se na treningu, ali pošto mi sportisti možemo da trpimo i veliku bol, mislila sam da ništa nije opasno. Međutim, bolovi su postajali sve intenzivniji i posle detaljnog pregleda lekari su utvrdili frakturu. Bilo je perioda kada nisam mogla ni da stojim i doktori su mi rekli da sam imala veliku sreću i da mi je kost lepo zarasla.
Da li vam je to bila prva veća povreda i da li vam je teško što ne možete da dajete svoj maksmimum?
- Povrede su u atletici česte, ali prvi put sam sada imala veći zdravstveni problem. Naravno da je bilo teških trenutaka jer želim da svake godine obaram lični rekord, što je ovog puta bilo nemoguće jer mi telo to nije dozvoljavalo.
Koliko vam je u teškim trenucima značila podrška vašeg partnera?
- Bilo mi je vrlo važno da znam da je uz mene i da veruje u moj oporavak koliko i ja.
Mislite li da je on pravi muškarac za vas?
- Već četiri godine smo u vezi i on apsolutno razume moj posao i velika mi je podrška. Uz mene je kada mi ide dobro, ali je najdragocenije to što me bodri i u teškim trenucima.
Razmišljate li o braku?
- Još je rano za takav korak jer imam samo dvadeset dve godine. Lepo nam je u vezi što je najbitnije.
Kada planirate da se ostvarite u ulozi majke i koliko bi vas to omelo u karijeri?
- Kod atletičarki je poznato da one daju najbolje rezultate i ostvaruju lične rekorde tek posle porođaja, tako da nema potrebe za brigu. Ako mi propadnu sve druge opcije, posle „Igara“ u Riju razmisliću da na taj način popravim svoje rezultate.
Vaši roditelji su sigurno ponosni na vas?
- Oni su u svakom trenutku ponosni na mene i prvenstveno im je važno to što uživam u atletici. Njima nije bitno da li sam ja svetski prvak ili ne postižem dobre rezultate, već da me moj posao čini srećnom. Naravno, srce im je puno kada sam uspešna i najviše se raduju zbog mene.
Imate li vremena za fakultet s obzirom na to da imate mnogo poslovnih obaveza?
- Završila sam Višu školu za fitnes instruktora, a sada studiram poslovnu ekonomiju i druga sam godina. Rukovodstvo univerziteta koji pohađam ima veliko razumevanje za mene, tako da dajem ispite onda kada završim obaveze na takmičenjima.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin