Suzana Mančić: Uzbudljiv život pretočen u knjigu

Suzana Mančić: Uzbudljiv život pretočen u knjigu

Autor: | 04/09/2012

0

Mesec dana pre nego što će proslaviti pedeset šesti rođendan Suzana Mančić objaviće autobiografiju. Voditeljka će u javnost izneti veliki broj detalja iz svoje dugogodišnje uspešne karijere, ali i iz privatnog života. U knjizi će se naći mnoge njene dogodovštine prema kojima, sigurna je, nijedan čitalac neće ostati ravnodušan. Uvek nasmejana Suzana za desetak dana će svom izdavaču predati rukopis, a u oktobru, na „Beogradskom sajmu knjiga“, sa ponosom će predstaviti svoje prvo književno delo, za koje se nada da će postići uspeh.
- Bila sam u Grčkoj, ali tamo nisam mogla da radim, nisam pronašla potreban mir, pa sam se vratila u Srbiju. Sama sam se organizovala i mislim da mi je to najpametnije. Trenutno sam na Rtnju, boravim u jednom etno-selu, gde se prelepo osećam. Imam vremena za sve, pišem po pet, šest, nekada i po osam sati dnevno, odlazim u šetnje, obilazim prelepe destinacije na kojima mnogo toga mogu da vidim i srećem se sa dragim ljudima. Nekoliko dana pre odlaska na planinu Rtanj bila sam u Vrnjačkoj Banji, gde sam takođe pisala - kaže raspoloženo Suzana, u čijem glasu se primećuje sreća što svoj rad na pisanju autobiografije privodi kraju.
Ideja da piše o svom burnom životu postoji desetak godina, ali zbog karijere, a pre svega zbog majčinskih obaveza, tek sada, kada su joj kćerke, dvadesetogodišnja Natalija i sedamnaestogodišnja Teodora, porasle, za taj poduhvat je pronašla vremena.
- Moj život je oduvek bio dinamičan i interesantan. Sve što mi se dešavalo u mladosti sada izgleda neverovatno. Kada pišem o osamdesetim godinama i vremenu pre rata, sve mi izgleda kao da je to druga planeta, kao da sam sve to što mi se događalo sanjala. Smatram da sve to treba staviti na papir da se ne bi zaboravilo kakvo je to vreme bilo, kakvu sam karijeru imala, gde sam sve putovala, kako su me dočekivali. Imala sam odličnu karijeru o kojoj ću pisati, ali biće tu i detalja iz privatnog života, jer se sve to prepliće. Dok pišem shvatam da imam toliko uspomena kao da sam živela deset života. Nisam očekivala da ću se setiti nekih stvari jer nisam vodila dnevnike. Knjiga će biti interesantna i sigurna sam da će se čitaoci smejati, a možda će čitajući neke delove i tugovati sa mnom, u svakom slučaju neće im biti dosadno. Ovo je romansirana biografija, ne prati hronologiju događaja, imam fleš bekove, sećam se, neka dešavanja poredim sa današnjim vremenom, imena sam izmenila, ali sam sigurna da će se ti ljudi prepoznati.
Jedna od najlepših žena na prostoru bivše Jugoslavije ostaviće pisani trag i o svojim velikim ljubavima, kao što je ona koju je doživela tokom studija, kada je sa čovekom kog aje volela neko vreme provela u Iraku i Kuvajtu gde su zajedno živeli.
- Neću pisati o svim svojim ljubavima, već samo o onima koje su bile velike i ostavile traga u mom životu i u mom srcu, o onima koje su me promenile, koje su od mene napravile bolju Suzanu - priča voditeljka koja je karijeru započela kao pevačica sa nepunih osamnaest godina, a najveću popularnost stekla kao voditeljka igre na sreću „Loto“.
O vezi sa grčkim biznismenom Simeonom Ocomokosom neće previše biti reči jer veruje da će raditi i nastavak, u kome će veliki deo posvetiti trinaestogodišnjoj ljubavi, za koju nije sigurna da li ima budućnost. Šarmantna voditeljka na neko vreme se razdvojila od Simeona i tek će doneti odluku da li će se njihova romansa nastaviti.
- Imam prava na slobodu, želim da završim posao koji sam započela i koji mi mnogo znači, a u tome niko ne bi trebalo da mi smeta. I sama sam zbunjena svojim trenutnim emotivnim statusom, najbolje je da kažem da smo Simeon i ja napravili pauzu. Glavni ralog te odluke je moja potreba da malo budem sama i prija mi samoća, ali uzroci su verovatno negde dublje u meni, možda je do svega ovoga dovelo to što smo dugo zajedno. Ništa značajno se nije dogodilo, jednostavno, umorila sam se od putovanja, želim normalan život, a da li ću u njemu biti sama ili će Simeon biti sa mnom pokazaće vreme. Nalazim se na prekretnici i tek treba da donesem odluku šta će se dogoditi sa našom vezom. Jedno je sigurno, ne tugujem jer smatram da se ništa loše nije dogodilo, srećna sam i pozitivna - sa vedrinom u glasu kaže Suzana.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin