Večeras počinje najgledanija turska serija “Sever - Jug”

Večeras počinje najgledanija turska serija “Sever - Jug”

Autor: | 02/09/2012

0

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost (2006), turski pisac Orhan Pamuk prvi roman je napisao 1979. godine i nazvao ga “Tama i svetlost”, a tri godine kasnije je tu nagrađivanu priču o tri generacije jedne imućne istanbulske porodice u vremenskom rasponu od 1908. do 1971, preimenovao u “Dževdet beg i njegovi sinovi”, na osnovu koga je snimljena serija “Sever Jug”.
Premijernu, prvu, dvosatnu epizodu TV Pink (i televizije u još 22 evropske zemlje) prikazuje večeras u 20.00.
Ova turska serija, snimljena prošle godine, preti dapo popularnosti potuče i “Sulejmana Veličanstvenog”, što je u Turskoj već učinila. Poslednju epizodu Turci su videli ove godine, potukavši rekord sa 73,3 odsto gledalaca na 81,3 onih koji su uz male ekrane ostali puna dva sata i 20 minuta.
U centru pažnje su dva brata - Sever i Jug. Kivanč Tatlitug (“Ljubav i osveta”, “Zabranjena ljubav”, “Gumuš“) igra Kuzeja (što na turskom znači sever), dok Bugra Gulsoj (“Izgubljena čast”) tumači Guneja (jug).
Braća su potpuna suprotnost: Sever je nepredvidiv, divalj i uvek spreman na tuču, dok je stariji Jug miran i stidljiv dečko, a i odličan đak. Naravno, stvari se menjaju kada se u njihov komšiluk doseli fatalna Čemre - Ojku Karajel u koju se obojica zaljubljuju...

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti