Mirjana i Dejan Udovičić: Pobednički porodični tim

Mirjana i Dejan Udovičić: Pobednički porodični tim

Autor: | 29/08/2012

0

Skladni bračni par Mirjana i Dejan Udovičić više od dve decenije su u braku, koji su krunisali pre tri godine, kada je njihov život oplemenila njihova mezimica Danica Ana. Simpatična devojčica likom podseća na oba roditelja, lepu suvlasnicu uspešne modne agencije „Models Inc“ i „bronzanog“ selektora Vaterpolo reprezentacije Srbije.
Jedan od najtrofejnijih sportskih stručnjaka u istoriji naše zemlje još je pod utiskom prošlonedeljnog dočeka vaterpolista i uspeha koji je sa plavim delfinima postigao na nedavno završenim „Olimpijskim igrama“ u Londonu.
Članovi vesele porodice nasmejani su tokom razgovora i fotografisanja za magazin „Hello!“ i ne kriju dobro raspoloženje što putuju na dugo očekivani godišnji odmor. Uspešni supružnici počinju razgovor najaktuelnijom temom, Dejanovim boravkom u Londonu i uspehu koji je postigao sa našom vaterpolo reprezentacijom.
- Dva meseca trajale su pripreme za „Igre“, počevši od juna. Zaključno sa Dejanovim boravkom u Londonu, od kuće je odsustvovao dva i po meseca. Nedostajao nam je tokom tog perioda, posebno Danici Ani, mada je i ona u tom smislu postala iskusnija, jer ovo nije prvo Dejanovo odsustvo od kuće. Bez „Skajpa“ i telefona bilo bi još teže. Kada se gledamo preko „Skajpa“, imamo osećaj kao da smo s njim. Već pri kraju njegovog boravka, naša kćerka je iskazivala nestrpljenje, veoma se uželela tate koji joj je nedostajao. Grlila je laptop i pitala kada će tata doći - govori uspešna brineta koja sagovornika osvaja damskim manirima i pozitivnom energijom. Na njene reči se nadovezuje njen suprug, koji se najpre osvrće na uspeh reprezentacije Srbije u vaterpolu:
- Zadovoljni smo, što je i prirodno. Momcima, sa kojim imam odličan odnos prožet poštovanjem i uvažavanjem, želeo bih da čestitam na rezultatu, ali i na dobrom ponašanju. Oni će uvek biti šampioni za mene. Kvaliteni su ljudi i daju sve od sebe, kako na utakmicama, tako i na treninzima.
Iako bračni par savršeno funkcioniše, Mirjana i Dejan priznaju da se njihove profesije potpuno razlikuju i da se jedno drugome ne mešaju u posao.
- Zanimljivo je da ja baš nisam sportski tip, i za mene je idealan sport masaža. Nas dvoje smo dugo zajedno, ali ne znam ništa o sportu. Ako ništa drugo, trudim se da se više zainteresujem za vaterpolo, ali još prema njemu imam navijački odnos. Iako mislim da nijedna profesija nije laka, divim se Dejanu i vaterpolistima, jer smatram da im je teško. I kada postignu neki uspeh, nemaju vremena da uživaju već se odmah okreću novom ciklusu treninga i takmičenja. Pritisak je stalno prisutan kada si svestan da nemaš prava na grešku. Divim im se kako imaju snage da nastave posle pobede, ali i poraza. Nervirala sam se kada sam na televiziji gledala takmičenja u Londonu. Lakše mi je kada sam na bazenu, jer imam utisak kao da navijanjem pomažem igračima. Umem da prepoznam kada se Dejan nervira, ali to je sastavni deo njegovog posla - kaže Mirjana koja se raduje predstojećem takmičenju koje organizuje njena modna agencija, finalu izbora „Elite model look 2012“.
- Finale za Srbiju biće održano u „Pinkovom“ studiju u Šimanovcima 15. septembra, dok će finale za Crnu Goru biti dan kasnije u plažnom baru „Purobeach“ u kompleksu „Porto Montenegro“. Moje partnerke u poslu, suvlasnice modne agencije „Models Inc“ Marija Vujović-Vukčević i Danijela Dimitrovska-Amidžić i ja potrudile smo se da izbori imaju i kvalitetan zabavno-muzički sadržaj. One su sjajne osobe, dugo su u poslu i imaju zavidno iskustvo. Uspeh naše agencije, koja ima odličnu skauting službu, odnosno agente za traženje novih lica u modelingu, veći je nego što smo mislile - raspoloženo kaže Mirjana, a na njene reči se kroz osmeh nadovezuje njen suprug Dejan.
- Upućen sam u njen posao i podržavam je u svemu, ali se ne razumem u svet mode. Iskreno, i ne zanima me preterano - otvoreno kaže čelni čovek srpske vaterpolo reprezentacije. Bračni par otkriva da se uspeh u poslu i roditeljstvo dobrom organizacijom i izborom pravog životnog partnera omogu odlično uskladiti.
- Nas dvoje se vrlo dobro razumemo. Odlično se uklapamo što se obaveza i brige o kćerki tiče. Danica Ana je rano krenula u vrtić, sa nepune dve godine. Veoma je društvena i obožava drugare. Zbog naših profesija u čuvanju deteta imamo i pomoć divne mlade dame Ivane. Ja sam želela da imam devojčicu. Tokom moje trudnoće, Dejan i ja smo odmah smislili žensko ime, dok muško nismo mogli da odaberemo. Ogromna je ljubav između njih dvoje, pa se ponekad osetim kao višak. Tu je još jedan član porodice, „muško dete“, petogodišnji mačak Lisander- smejući se govori nežna majka o svojoj mezimici koju su roditelji nedavno upisali na časove baleta.
- Vrlo je posvećena časovima baleta, dopada joj se. Kod kćerke osećamo jak sportski duh. Od jeseni planiramo da počne sa časovima tenisa, da vidimo da li joj se dopada taj sport - kaže posvećeni otac, i dodaje da je Danica Ana vrlo energično dete i da je „sportska iskra“ u njoj sve osetnija. Njegova supruga ističe da je sa kćerkom, dok je Dejan boravio u Londonu, bila na sedmodnevnom letovanju u Crnoj Gori i da mala Danica Ana obožava vodu.
- Naša kćerka ne bira da li je reč o bazenu ili moru. Obožava vodu i ne izlazi iz nje. Mislim da se radi o genima. Već gnjura i skače, uopšte se ne plaši vode - završava Dejan Udovičić, dok sa neizmernom nežnošću drži kćerku u krilu posle skoro tri meseca razdvojenosti.

Piše: Nadežda Jokić

Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti