Rafael Nadal: Vratiću se na teren kad ozdravim

Rafael Nadal: Vratiću se na teren kad ozdravim

Autor: | 18/08/2012

0

Zdravstveni problemi Rafaela Nadala su mnogo ozbiljniji nego što se to mislilo na početku. Španski teniski as je van terena još od poraza na startu Vimbldona od Lukaša Rosola. Zbog povrede kolena je propustio i Olimpijske Igre, masters turnire u Torontu i Sinsinatiju, a sada je saopštio da neće učestvovati ni na US Openu.
Španski mediji prenose da njihov sportski mezimac boluje od Hofa sindroma. Reč je o poremećaju u kolenu. U zadnjem delu zgloba kolena se stvaraju masne naslage, koje pristiskaju tetive i meniskus i dolazi do preopterećenja kolena i jakih upala ligamenata.
Ova bolest se leči ili strogim višemesečnim mirovanjem, sa rizikom da se posle povratka treninzima opet pojavi. Leči se i operacijom koja ume da bude jako rizična. U Nadalovom timu su se odlučili za prvu opciju, strahujući da bi odlazak pod nož mogao da jako opasan i da bi ozbiljno mogao da ugrozi Rafinu karijeru.
- Vratiću se na teren kada budem u stanju za to. Neću da žurim. Jako mi je teško što moram da propustim i US Open, jer sam uvek voleo da igram na ovom turniru. Ali, sada moram da mirujem i povratak na teren zavisi od stanja u kojem će biti moje povređeno desno koleno - rekao je Nadal.

Izvor: Vestionline

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin