Mišo Kovač: Povratak na muzičku scenu

Mišo Kovač: Povratak na muzičku scenu

Autor: | 18/08/2012

0

Posle godinu i po pauze Mišo Kovač se vraća na scenu, na sreću, ili nesreću mnogih hrvatskih pevača. Pošto uskoro planira koncert Mišo je otkrio šta misli o trenutnoj muzičkoj sceni, ali i da kaže da po njemu Severina i Jelena Rozga nisu nikakve kraljice, a nisu ni pevačice, ali i da mnoge "sitne ribe" žele da se danas zovu pevačem.
Iako o svom nastupu 17. septembra na zagrebačkom Rujanfestu odbija da govori kao o povratku, brk mu se smeška jer je itekako svestan toga da poneki estradnjaci strepe zbog njegovog dolaska na scenu, piše Jutarnji list.
- Zbog te sine ribe danas će ti neko, ako želi da te uvredi, reći da si pevač. To čak možda nije uvreda, nego kleveta. Proverio sam: u Hrvatskoj je danas 16.560 pevača. I 1800 bendova. Svi kao mahniti žele biti pevači jer misle da je to najbrži i najlakši put do uspeha. Baš! - ironično je rekao Mišo.
- Mali Dragojević lepo radi. Usvojio je mnoge savete koje sam mu dao na početku karijere. Tu su i onaj Cetinski i Džiboni. Tompson je ljubimac “desne” publike, a dobro ide i onom iz Zadra. Da, Grdoviću. Šestog u toj kategoriji nema - kaže Mišo.
Kovač dodaje da od muzičkih diva ceni Gabi Novak, Terezu Kesoviju, Lolu Novaković i Ninu Spirovu. Na pomen Severininog i imena Jelene Rozge Miša je uspeo samo da se nasmeje.
- Što se Severine i Rozge tiče, ne razumem o kakvim kraljicama pričaju mediji. Jer od pevačica, uslovno rečeno, njihove generacije, dobro pevaju samo Zorica Kondža i Nina Badrić, a svoju ćerku Ivanu namerno sada neću spominjati - kaže Mišo Kovač i nastavlja:
- Ali što se Kondže i Nine tiče, one furaju nekakav free jazz stil, a ako tako nastave, nikad neće doseći nivo jedne Tereze ili Gabi. Uostalom, videli smo kako je taj Ninin free style prošao kod evrovizijske publike. A Severina? Ona nije pevačica. Ona je sjajna performerka. Zna lepo da se obuče, dobro našminka, nastupi su joj scenski zanimljivi. Rozga, s druge strane, nije pevačica zabavne muzike. Iza sebe ima muzičkog mahera Tončija Huljića koji ju je mudro usmerio u nepopunjen muzički procep između sevdaha i folka.
Izvor: Novosti, Večernji list

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti