Srđan Predojević: Porodični odmor na Kritu

Srđan Predojević: Porodični odmor na Kritu

Autor: | 16/08/2012

0

Voditelj i urednik „Jutarnjeg programa“ na televiziji „Pink“ Srđan Predojević deo odmora proveo je na porodičnom letovanju u Grčkoj. Sa suprugom Mirjanom, koja je u drugom stanju, trogodišnjim sinom Stefanom i jednogodišnjom kćerkom Sofijom petnaest dana boravio je na ostrvu Krit. Voditelj je kao idealno mesto za opuštanje odabrao luksuzni „Rojal blu rizort end spa“ na severu jednog od najvećih mediteranskih ostrva.
- Rizort u kojem smo odseli prilagođen je deci zbog čega sam i odlučio da dve nedelje letovanja provedemo baš tamo. Hotelski kompleks je smešten na obali mora i oko njega ništa ne postoji, van njegove teritorije bukvalno ne niče ni drvo. Najbliži grad je Retimno, koji je udaljen tridesetak kilometara. Hotel ima bogat sadržaj i mnogo bazena, a postoje i oni privatni koji se dobijaju uz određeni tip sobe. Moja porodica je uživala u toj privilegiji, najvažije mi je bilo da Stefan i Sofija budu zadovoljni, a njihovi osmesi i cika su mi govorili da su se odlično zabavili - kaže šarmantni voditelj.
Iako su ga kristalno čistomore i predivna plaža, koja je mešavina peska i sitnog kamenja,oduševili, najveći deo dana je provodio na bazenu.
- Insistirao sam da se kupamo u moru, pa smo supruga i ja decu „na silu“ odvlačili na plažu. More je predivno, sadrži veći procenat soli od ostalih na kojima sam bio. Ipak, deci su se više svideli bazeni sa toboganima i raznim drugim atrakcijama, pa smo veći deo dana provodili tamo. Zbog sina i kćerke nisam mogao u potpunosti da se opustim jer su mali, još ne znaju da plivaju i bez mišića i šlaufa ne mogu. Ne boje se vode, stalno su prilazili bazenu, tako da sam stalno trčao za njima - sa osmehom priča voditelj.
S obzirom na to da su u hotelskom kompleksu imali priliku da uživaju u raznovrsnim sadržajim, nije bilo potrebe da ga napuštaju. Za dve nedelje boravka dva puta su izašli van kompleksa. Jednom su iznajmljenim automobilom otišli do grada Atios Nikolaus, a drugi put su posetili grad Retimno, koji se nalazi u blizini.
- Ekskurzije koje podrazumevaju obilazak istorijskih znamenitosti su izostale, jer sa dvoje male dece to je nemoguće organizovati. Posetili smo  najjužniju tačku ostrva koja gleda ka Libiji, na takozvanu libijsku plažu koja me je fascinirala jer izgleda kao da ju je sunce spržilo, a sa druge strane je predivno more i morsko rastinje. Retimno je veći grad, izgleda kao stari Solun, to je velika, veoma lepa luka sa mnogo radnji, zbog čega je sve šareno - priča Predojević koji će za vreme novogodišnjih praznika po treći put postati otac. Srđanova supruga Mirjana odlično je podnela boravak na moru, a kupanje i sunčanje joj je prijalo.
- Mirjani je prijao boravak na moru, svakako bolje nego da je sedela u Beogradu. Pored toga, mogla je da se opusti jer nije morala da nam sprema hranu, već smo svi zajedno uživali u brojnim restoranima. Oduševljen sam svim specijalitetima koji su nam posluženi - kaže Srđan koji se po povratku u Beograd kao promotivno lice Pilotske akademiju u Vršcu pridružio pripremama za veliki aeromiting, koji će biti održan početkom septembra u Batajnici.

Piše: Sandra A. Rilak
Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti