Pola sata sa... Dejan Pantelić

Pola sata sa... Dejan Pantelić

Autor: | 16/08/2012

0

Voditelja Dejana Pantelića mnogi su zavoleli pre osamnaest godina kada je miks pult zamenio televizijskim studiom. Dugo je zabavljao gledaoce televizije „Pink“ u emisiji „Mega Deki“, ali ga mesto nije držalo, pa je promenio televiziju. Danas je jedan od najuspešnijih voditelja „Radio-televizije Srbije“ i domaćin dve emisije: „Bingo“ i kviza „Visoki napon“. Tokom „Olimpijskih igara“ zajedno sa Svetlanom Danilović domaćin je emisije „Šesti krug“, koja se bavi dešavanjima na najvećem sportskom takmičenju. Dejan je ostvaren porodični čovek koji je sreću pronašao pored supruge Mione, sa kojom ima kćerku Lanu, koja u septembru polazi u prvi razred, i četvorogodišnjeg sina Vukašina.
Tokom "Olimpijskih igara" vodite emisiju "Šesti krug". Prija li vam promena tematike s obzirom na to da ste angažovani u emisiji "Bingo" i kvizu "Visoki napon"?
- Zadovoljstvo mi je što su me pozvale kolege iz sportske redakcije koji su  stručnjaci koji raspolažu velikim brojem informacija vezanih za sport. Kao amater iz te oblasti i neko ko voli da prati sportska dešavanja prija mi da budem deo te ekipe. Pokušavam da ne namećem svoja mišljenja, nego očekujem i dobijam savete iskusnijih kolega koji se godinama bave sportskim novinarstvom. Prija mi taj angažman, jedino što ne prija je to što se emisija radi svakog dana, ali ću do 12. avgusta nekako izdržati.
Da li biste pratili "Olimpijske igre" privatno?
- Olimpijskim igrama“ se radujem zbog nekih sportova koje nemamo priliku previše da pratimo van tog događaja. Porodično smo pratili skokove u vodu, taj sport je oduševio mog sina Vukašina i kćerku Lanu, radujemo se plivanju. Ono čemu se ne radujem kada dođu „Olimpijske igre“ je činjenica da sam stariji četiri godine i što se sa setom sećam prošlih „Igara“. S druge strane, moja deca se vesele jer je to pravi praznik za oči.
Javljaju li vam se dobitnici "Bingo" nagrade?
- Za šest godina neku od nagrada na „Bingu“ osvojilo je devedeset hiljada igrača, što nije malo. Zaustavljaju me na ulici, dobacuju mi iz automobila, osvajači glavne nagrade dolaze u emisiju da bi svoju sreću podelili sa ostalim igračima. Ko igra taj i dobija. Kada me neko pita kada ću izvući njegovu dobitnu kombinaciju znam da nikada nije ni igrao ili je listić davno kupio pa se šali na svoj račun.
Slažete li se sa pojedincima koji tvrde da je život lutrija?
- Ne, život nije lutrija. Zavidim svojim roditeljima koji su živeli u boljem i bezbrižnijem vremenu. Pre više od dve decenije su mi govorili „neka samo vama bude bolje, mi nismo bitni“, a sada to isto govorim svojoj deci. Čovek ne može da pobegne od realnosti, ali je ipak sam kovač svoje sreće. Mora da se razmišlja unapred i da se neke stvari predvide. U životu se nikada ne kockam.
Kada ste poslednji put stali za miks pult i da li vam nekada nedostaje posao didžeja?
- Taj posao mi ne nedostaje. Čak i u kolima ne slušam muziku, a kada je pustim, to je tiho. Mislim da moja kćerka bolje od mene zna ko su Adel, Lejdi Gaga i Džastin Biber. Od nje i dobijam informacije.
Kakav ste otac, strog ili popustljiv?
- I supruga i ja smo popustljivi roditelji. Smatram da nešto povišenijim tonom deci može da se skrene pažnja i da im se stavi do znanja da su u tom trenutku uradili nešto pogrešno. Lara i Vukašin su pametni i razumni, kao i sva deca u njihovim godinama, već shvataju da li su uradili nešto što ne treba. Moji roditelji ni mene ni brata nisu vaspitavali batinama već  razumnom pričom. Razgovorom može da se doprinese da se deca poprave.
Pre nego što ste postali poznati radili ste mnoge poslove, između ostalog kao vozač u rentakar agenciji i u pekari. Hoćete li učiti decu da sami treba da se bore kroz život?
- Kada želite što pre da dođete do novca i obezbedite sebi subotom i nedeljom izlazak u grad, normalno je da radite poslove koji vam sada možda ne bi prijali. Nije mi problem da bilo šta radim, ne stidim se nijednog posla, a moja supruga zna da mi kaže da naša porodica nikada neće biti gladna. Trudim se da deci omogućim normalno odrastanje, pokušavam da oni sami shvate šta bi voleli da rade u životu.
Šta vam supruga Miona najčešće zamera?
- Ne postoje ni savršena veze ni savršen brak. Svako ima svoj način života koji je stekao za svoje godine. Mora da postoji tolerancija. Miona mi ponekad zamera što sam radoholik. Nisam savršen suprug, ali daleko od toga da sam probisvet i da porodici ne posvećujem dovoljno pažnje.
Da li ste romantičan muškarac?
- Ni supruga ni ja nismo romantični. Naš horoskopski znak Škorpija mnogo govori o tome da je kod nas crno - crno, belo - belo, nema možda ni ali, sve je konstantno i jasno.

Intervju: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin