Priređen doček osvajačima olimpijskih medalja

Priređen doček osvajačima olimpijskih medalja

Autor: | 14/08/2012

0

Ovacijama, pesmom i skandiranjem "Srbija, Srbija, šampioni, šampioni" nekoliko hiljada građana pozdravilo je na platou ispred Skupštine grada srpske olimpijce, osvajače medalja na Olimpijskim igrama u Londonu. Olimpijski tim Srbije dočekan je jutros na beogradskom aerodromu, a sačekali su ih predsednik Tomislav Nikolić, porodice i navijači.
Ispred gradske Skupštine u navijačkoj atmosferi pozdravljeni su zlatna Milica Mandić, srebrna Ivana Maksimović, bronzani vaterpolisti i Andrija Zlatić, kao i ostali članovi srpskog olimpijskog tima.
Aplauze je dobio i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, član čuvene košarkaške generacije iz 1995. godine koja je započela tradiciju proslavljanja titula na "balkonu".
Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić poručila je pred nekoliko hiljada ljudi da ne može da opiše osećanja.
- Ne mogu da opišem kako mi je u ovom veličanstvenom trenutku. Za ovako nešto se živi - rekla je Mandićeva.
- Uz podršku porodice, trenera i stručnog štaba uspela sam da ostvarim snove, ali pomogli ste mi i vi da uspem u svemu ovome. Ne bih uspela bez vas i zlato posvećujem vama - poručila je zlatna srpska olimpijka.
Srebrna iz Londona Ivana Maksimović uzbuđeno je poručila da ima "neponovljiv osećaj".
- Ponosna sam i čast mi je što sam bila deo olimpijskog tima. Svi smo dali srce na Igrama u Londonu, da ostvarimo uspeh i dostojno predstavimo Srbiju - rekla je Maksimovićeva, gromoglasno pozdravljena uzvicima "šampioni, šampioni".
Kapiten srpskih vaterpolista Vanja Udovičić zahvalio je večeras svima u Srbiji koji su verovali da u meču za treće mesto na Olimpijskim igrama protiv Crne Gore mogu da stignu nedostižno i osvoje bronzanu medalju.
- Želim da čestitam svim sportistima Srbije koji su se borili u Londonu. Hvala vam što ste sve vreme verovali da možemo da stignemo nedostižno. Hvala vam što ste došli, jer ste pokazali da je vredelo -  rekao je Udovičić obraćajući se oduševljeninim navijačima na proslavi ispred Skupštine grada.

Sjajni strelac Andrija Zlatić rekao je da je fenomenalno biti na terasi Skupštine grada.
- Hvala svima na lepom dočeku. Nadam se da se vidimo neki drugi put na istom mestu - poručio je Zlatić.
Više hiljada građano dočekalo je aplauzima i ostale članove srpskog olimpijskog tima. Pozdravljeni su i Zorana Arunović, koja je osvojila četvrto mesto u streljaštvu, legendarna Jasna Šekarić, kajakaš Marko Novaković, sedmi u finalnoj trci na Igrama u Londonu i drugi sportisti.
Srpski olimpijski tim je do Skupštine grada stigao u otvorenom autobusu koji je prolazio ulicama Beograda.
Autobus je prošao Ulicom Omladinskih brigada do opštine Novi Beograd, preko Bulevara Mihajla Pupina, Brankovog mosta i Brankove ulice, zatim Prizrenskom, preko Terazija, Ulicom kralja Milana do kružnog toka na Slaviji. Odatle su se olimpijci vratili Ulicom kralja Milana, preko Terazija do Trga Nikole Pašića.
Tim Srbije je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio četiri medalje. Zlatnu medalju osvojila je Milica Mandić u tekvondou, srebrnu Ivana Maksimović u streljaštvu, dok su bronzu osvojili Andrija Zlatić, takođe u streljaštvu, kao i srpski vaterpolisti.

Izvor: RTS

Foto:  Zorana Arunović/ Tviter, G. Srdanov

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin