Hrskavi, pikantni zalogaji odlični su za popodnevno druženje
Sastojci za 4 osobe:
- ekstradevičansko maslinovo ulje
- dva čena ili više sitno iseckanog belog luka
- 150 grama na kockice iseckane mesnate slanine ili šunke
- manji crni luk sitno iseckan
- 100 grama šampinjona iseckanih na četvrtine (najbolje je da budu sitni)
- 80 grama "bebi" paradajza isečenog napola
- kašičica-dve sušenog sitno iseckanog paradajza (nije obavezno)
- parmezan ili rendana mocarela
- so
- bosiljak
- origano
- mleveni biber (po želji)
Priprema:
Propržiti sitno iseckanu slaninu na dve-tri kašike maslinovog ulja, na umerenoj temperaturi, dok ne dobije lepu boju, dodati crni i beli luk pa sačekati da omekša. Dodati pečurke i pustiti da omekšaju, potom prstohvat začina, a zatim i „bebi“ i sušeni paradajz. Začiniti solju i biberom.
Parčiće hleba staviti u tost (ili u rernu na 180 stepeni) nekoliko minuta, da uhvate koricu, izvaditi pa utrljati napola presečen beli luk i u tankom sloju preliti maslinovim uljem. Zatim pripremljen fil sipati na parčiće hleba, ređati u pleh, posuti parmezanom ili mocarelom. Potom staviti u rernu na 180 stepeni dok sir ne dobije lepu zlatnu boju, otprilike osam minuta. Može se služiti uz zelenu salatu.
Vreme potrebno za pripremu je otprilike pola sata.
Pročitajte još
Porodica Bojane Janković: Istina je, iznenada je preminula
Oglasila se porodica Bojane Janković
20/04/2024
Saznajte višeBojana Janković bila je udata za popularnog muzičara: Moj bivši muž i najveći oslonac u životu...
Suprug Bojane Janković bio je poznati muzičar
19/04/2024
Saznajte višePreminula Bojana Janković: Beživotno telo voditeljke pronađeno u stanu u Beogradu
Preminula Bojana Janković
19/04/2024
Saznajte višePrinova u porodici Đoković: Stefan i Tara skaču od sreće, stiže društvo za igru
Novak i Jelena Đoković usrećili Stefana i Taru
19/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)