Kuvanje: Kraljevski brusketi

Kuvanje: Kraljevski brusketi

Autor: | 09/08/2012

0

Hrskavi, pikantni zalogaji odlični su za popodnevno druženje

Sastojci za 4 osobe:

- parčići hleba (najbolje integralnog) debljine jednog centimetra
- ekstradevičansko maslinovo ulje
- dva čena ili više sitno iseckanog belog luka
- 150 grama na kockice iseckane mesnate slanine ili šunke
- manji crni luk sitno iseckan
- 100 grama šampinjona iseckanih na četvrtine (najbolje je da budu sitni)
- 80 grama "bebi" paradajza isečenog napola
- kašičica-dve sušenog sitno iseckanog paradajza (nije obavezno)
- parmezan ili rendana mocarela
- so
- bosiljak
- origano
- mleveni biber (po želji)

Priprema:
Propržiti sitno iseckanu slaninu na dve-tri kašike maslinovog ulja, na umerenoj temperaturi, dok ne dobije lepu boju, dodati crni i beli luk pa sačekati da omekša. Dodati pečurke i pustiti da omekšaju, potom prstohvat začina, a zatim i „bebi“ i sušeni paradajz. Začiniti solju i biberom.
Parčiće hleba staviti u tost (ili u rernu na 180 stepeni) nekoliko minuta, da uhvate koricu, izvaditi pa utrljati napola presečen beli luk i u tankom sloju preliti maslinovim uljem. Zatim pripremljen fil sipati na parčiće hleba, ređati u pleh, posuti parmezanom ili mocarelom. Potom staviti u rernu na 180 stepeni dok sir ne dobije lepu zlatnu boju, otprilike osam minuta. Može se služiti uz zelenu salatu.
Vreme potrebno za pripremu je otprilike pola sata.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin