Kuvanje: Filadelfija torta sa breskvama

Kuvanje: Filadelfija torta sa breskvama

Autor: | 29/07/2012

0

Umesto bresaka možete upotrebiti nektarine

Sastojci za 10 osoba:

• kilogram breskvi
• sok od dva limuna
• dve kutije Jaffakeksa
• 250 g putera
• malo soka od breskvi
• 100 g listića badema
• 400 g neslanog švapskog sira
• 200 g šećera u prahu
• ½ l slatke pavlake
• dve kesice vanilin šećera
• dve kesice fiksa za šlag
• kesica svetlog preliva za kolače za
pola litre tečnosti
• 1/8 l soka od pomorandže
• listići nane za ukrašavanje
• ulje za podmazivanje kalupa
Sameljite keks, pomešajte ga sa umućenim puterom i polovinom listića badema. Dodajte onoliko soka od breskvi koliko je potrebno da zamesite testo za podlogu. Rasporedite masu na uljem podmazanom kalupu za tortu. Ostavite da se stegne. Umutite pavlaku da dobijete čvrst šlag. Pri mućenju dodajte fiks za učvršćivanje šlaga. Odvojte deo šlaga za ukrašavanje, a ostatak postepeno pomešajte sa švapskim sirom prethodno umućenim sa šećerom u prahu. Polovinu nadeva rasporedite preko podloge u kalupu. Oljuštite breskve, isecite ih na kriške i poprskajte sokom od limuna. Ostavite deo za ukrašavanje, a ostatak rasporedite preko nadeva u kalupu. Preko voća stavite drugi deo nadeva i poravnajte. U međuvremenu prema uputstvu na kesici skuvajte sa sokom od pomorandže preliv za kolače i čim se prohladi, njim premažite tortu. Ukrasite je šlagom, kriškama breskvi i listićima badema i nane.

Priredila: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin