Dragan Bjelogrlić dobio ulogu u seriji "Folk"

Dragan Bjelogrlić dobio ulogu u seriji "Folk"

Autor: | 18/07/2012

0

Iako je snimanje nastavka serije i filma “Montevideo, Bog te video” u punom jeku, glavnog “krivca” za ovu priču sreli smo na jednom drugom setu. Dragan Bjelogrlić je nakratko obustavio davanje rediteljskih direktiva i posvetio se slušanju onih koje, zarad serije “Folk”, izdaje Dušan Milić. Tako smo saznali da će Bjela igrati Hjua Hefnera srpske estrade, jednog uspešnog i opasnog menadžera, koji će voditi karijeru glavne junakinje Zvezdane.
- Možda je ovaj lik malo predimenzioniran ukoliko ga poredimo sa realnim ljudima - kaže glumac.
- Istina je da se reditelj malo poigrao sa njim, malo ga je više izmaštao, ali baš to mom junaku daje na zanimljivosti. On je kontroverzan i višeslojan, što je za svakog glumca izazov. Zato me je i inspirisao i poneo.
Bjela kaže da je, još pre početka snimanja serije, bio oduševljen Milićevom idejom. Potom je pročitao scenario i uverio se da priča obećava i da ništa zanimljivije nije čuo u poslednje vreme. Žao mu je čak što se snima samo serija, jer, objašnjava, veruje da “Folk” ima prostora da se pretoči i u film.
- Kada pravite presek srpskog društva danas, onda je tema kojom se bavi ova serija i više nego realna i prisutna. Poznat nam je fenomen ostvarenja sna preko estrade i o tome ima još mnogo da se ispriča.
Glumac je siguran da će i publika, od jeseni kada počne emitovanje serije (TV Prva), prepoznati kvalitet i na njega odgovoriti.
- Mogu da garantujem za kvalitet teksta, režije i glume, pa ne verujem da će nešto moći da se izjalovi na samom kraju. Naravno, publika je ta koja daje konačan sud.
Bjelogrlić je na snimanju prvih deset epizoda bio angažovan manje nego što će biti u drugih deset, jer njegov lik ozbiljnije počinje da se razvija tek na sredini priče. To mu je, priznaje, i odgovaralo, kako bi mogao da se posveti snimanju “Montevidea”.
- Ekipa “Folka” je imala mnogo razumevanja kada je organizovala moje snimajuće dane, inače ne bih mogao predano da se dam na oba polja. Taman kada se završi snimanje “Montevidea”, menadžer će moći da se posveti Zvezdaninoj karijeri, a ja “Folku”.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin