Miroslav Miki Đuričić: Iz studija na Savu

Miroslav Miki Đuričić: Iz studija na Savu

Autor: | 11/07/2012

0

Nema te temperature koja bi Mikija Đuričića mogla da uspori ovog leta! Svakog radnog jutra, popularni voditelj napušta Kupinovo i stiže u Beograd, da budi i zabavlja gledaoce “Dnevnog magazina” (B 92).
Od toga mu, možda, za nijansu teže padaju putovanja od juga do severa Srbije, staze kojima hodi kako bi “venčavao” učesnike serijala “48 sati svadba” (Pink).
Sve u svemu, Miki je vrlo vredan i, onako s čežnjom, gleda u avgust, kada bi trebalo da ode na more. Dotad, popodneva će provoditi na Savi u Kupinovu, a prepodneva u studiju “Imoušna”. Atmosferu s reke nije želeo da nam dočara, ali je zato podelio utiske o “Dnevnom magazinu”, gde je glavni kuvar.
- Kao i svaki profi kulinar, mada ja to nisam, obroke prilagođavam vremenskim prilikama - kaže Đuričić.
- Zato su ovih dana na repertoaru salatice. Plin ne uključujem, što i nije loše, pogotovo ako pitate dr Filguda, koji propagira zdravu hranu.
Iako priznaje da je “teška” (sremska) kuhinja njegov prvi izbor, Miki je počeo da jede i salate koje priprema u emisiji. Važno je samo da ih napravi u većim količinama, pošto kaže da svi u studiju imaju dobar apetit, pa se često dešava da zafali. Sve je to u redu, ali Miki se, ipak, nada zahlađenju:
- Nije loše jesti to voće i povrće, ali čim padne neka kišica, nastaviću s jačim obrocima. To se neće svideti Filgudu. OK, teška srca priznajem da je on u pravu i da je nepržena, nezačinjena hrana nužna za zdravlje, ali ja sam čovek hedonista, pa ne mogu sasvim da promenim režim ishrane - pravda se voditelj.
Kada je reč o njegovoj drugoj “specijalnosti” - venčanjima, Đuričić kaže da je već ušao u rutinu, ali da nije lako voditi emisiju “48 sati svadba”.
- Koliko god to izgledalo lako, verujte da nije. Kažu da su dve najstresnije stvari selidba i svadba, a zamislite koliko sam ja svadbi organizovao. Sa učesnicima prolazim kroz sve njihove “golgote”, pa se trudim da im olakšam koliko god da je moguće - kaže voditelj.
I baš to što je organizovao toliko svadbi, pa tačno zna o kakvim golgotama se radi, i dalje ga odvlači od želje da stane na ludi kamen. Zapravo, možda ga odvlači, jer Miki na ovo pitanje nije odgovorio. Samo je odmahnuo rukom i nasmejao se.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti