Loud & Queer Cruising Point na Exitu

Loud & Queer Cruising Point na Exitu

Autor: | 04/07/2012

0

I ove godine na Exit festivalu očekuje vas Loud & Queer Cruising Point, mesto susreta na kome se zabava zagreva do tačke ključanja, ali i mesto na kome se opušta i voli bez granica! Prošle godine kada je nastala ova veoma mlada bina Exit festivala, to je bio prvi stejdž queer karaktera na jednom muzičkom festivalu u regionu (a i šire). Prošlogodišnji četvorodnevni program je bila prilika za sve posetioce EXIT festivala da saznaju više o “queer” kulturi i LGBT zajednici. Kroz ples do ranih jutarnjih časova Loud & Queer Cruising Point je postao melting pot za sve posetioce festivala, od onih koji su plesali, opuštali se uz reku i uživali u pogledu sa terase tvrđave.
Ove godine nastavljamo još intenzivnije! Tokom četiri dana Exit festivala publici će se predstaviti najomiljeniji i najhrabriji izvođači sa domaće i regionalne klupske scene i iz sveta, koji će atmosferu dovesti do usijanja!
Prvog dana zvezda večeri ove bine biće Roberto Piqueras, španski modni dizajner i DJ koji želi da postane hodajući GIF! Njegovi DJ setovi su smeli i zabavni, baš kao i moda koju stvara! Pored njega u četvrtak će nastupiti još i uzbudljivi duo, Bursać & Bošković, Dead Trash Superstar, Margarita, Lazar Njegić i Damjan Loš, prvi srpski gej hip-hoper!

U petak veče atmosferu će ustalasati Mornar, Xsalex i Mile Hund, pružajući savršeno zagrevanje za alfu i omegu večeri, Andy Butlera, njujorškog producenta i idejnog tvorca projekta Hercules and Love Affair, poznatom po svom izuzetnom osećaju za savršenu pesmu za ples! Kao da to nije dovoljno, vreli petak 13. dodatno će začiniti naša queer ikona Marina Perazić sa svojim DJ setom.
Trećeg dana festivala Loud & Queer Stage otvoriće Amir Groove sa vrlo senzualnom erotičnom deep house muzikom , prožetom londonskim undreground zvukom, ali i velikim after žurkama Ibice. Pored njega publici će se predstaviti i Ivana Majkić, kao i DJ Ned AKA Nenad Click. Groznicu subotnje večeri doneće Pet Shop Bears, legendarni berlinski promoterski DJ duo koji čine Justin Case i Open Mike, a koji su se proslavili svojim blasfemičnim mash-up-ovima i ludim žurkama u čuvenoj Berghain Kantini. Za kraj ostavljena je prava poslastica - Loona Loo & MKDSL. Neobičan spoj i neverovatna kombinacija ovo dvoje ljudi postao je sinonim za dobru i žestoku zabavu koja nogama ne dopušta da miruju.
Na samoj završnici festivala, u nedelju uveče na Loud & Queer Cruising Point bini očekuje nas kralj “retrohouselectrofashion” stila koji je sam definisao, Fanatik, ali i Guilty Pleasures, duo koji čine Una Senić i Nemanja Kostić, koji je briljirao prošle godine u nastupu o kom se još uvek priča. Samu kulminaciju večeri pružiće zvezda holandske underground scene, indie rock muzičarka Ella Bandita, Lupe Lambers, kao i Sammy Jo, Tour DJ čuvenog sastava Scissor Sisters. Svi vi koji ste voleli Sammy Jo iz Dinastije, ovog super zabavnog muzičara volećete još više!
Loud & Queer je najstarija Queer event management organizacija u Srbiji koja od 2004. godine organizuje žurke, koncerte, festivale, predstave, filmske projekcije, izložbe i druga dešavanja kojima nastoji da podigne kvalitet kulturnog, umetničkog i zabavnog života u zajednici.
Exit festival održaće se od 12. do 15. jula 2012. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Više informacija o festivalu, programu i ulaznicama na www.exitfest.org.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin