Jelena Bačić - Alimpić: Hrabra i borbena

Jelena Bačić - Alimpić: Hrabra i borbena

Autor: | 03/07/2012

0

Poznata voditeljka i književnica Jelena Bačić - Alimpić nedavno se, prema preporuci lekara, podvrgla specijalnom sistemu vežbi „Stot“, pomoću koga je uspela da svoje telo dovede do perfekcije. Kako je pre skoro godinu dana  saznala da boluje od osteopenije, početnog stadijuma osteoporoze, odlučila je da se suprotstavi toj bolesti, a doktori su joj pored terapije preporučili i specijalni program vežbi.
- Krajem prošle godine lekari su otkrili da bolujem od osteopenije, što zapravo znači da moje kosti gube na gustini - priča Jelena za „Hello!“.
- To je početni stadijum osteoporoze koju, kako su mi objasnili, neću moći da izbegnem i najverovatnije ću oboleti u menopauzi, ali mogu da produžim period u kome ću imati samo osteopeniju. Zbog toga sam, prema savetu lekara, odlučila da radim program vežbi pod nazivom "Stot". Reč je o vežbama istezanja koje se rade na oprugama. Ranije sam išla u teretanu, ali mi nikada nijedan oblik rekreacije nije ovako prijao; sada je sve prilagođeno mojim godinama i stanju u kome se moj organizam nalazi.
Pošto se osteoporoza javlja usled nedostatka vitamina D, tokom zime Jelena je uzimala redovnu terapiju. Sada dosta vremena provodi na suncu, što je takođe blagotvorno za zdravlje kostiju.
- Sa kćerkom Dunjom i njenim drugaricama svakog dana odlazim na novosadsko kupalište "Štand", gde već petnaest godina imam svoju kabinu. Dok se devojke zabavljaju, ja uglavnom čitam i odmaram se. Uskoro ćemo Dunja, moj suprug Miroslav i ja otputovati u Tursku, gde ću imati priliku da uživam u morskom ambijentu, dok će naš sin Marko ove godine ići sa svojom devojkom na Zakintos.
Posle letnjeg odmora, ova atraktivna dama planira velike promene u poslu jer, i pored toga što njena autorska emisija „Dobro veče, Srbijo“ na Televiziji „Pink“ spada u najgledanije, želi da se povuče sa malih ekrana.
- Od 2002. godine, kada se rodila moja kćerka Dunja, neprestano sam na malim ekranima i vrlo sam umorna od slikanja. Za razliku od većine kolega koji su pravili pauze po sezonama, ja to nikada nisam učinila. Još nisam razgovarala sa čelnim ljudima „Pinka“, ali se nadam da će moja želja biti ispoštovana. Volela bih da ostanem da radim na „Pinku“, ali da to bude posao iza kamera pošto ne želim da ostavim novinarsku profesiju - kaže gospođa Bačić - Alimpić.
Posle velikog uspeha koji je postigao njen drugi roman „Pismo gospođe Vilme“, Jelena namerava da se posveti pisanju novih dela.
- Prezadovoljna sam uspehom mog drugog romana, do mene još nije dopreo nijedan loš komentar. Ljudi ovu knjigu uglavnom porede sa mojim prvim romanom "Ringišpil" i često mi kažu da je ’Vilma’ zrelija knjiga. Za samo mesec i po dana prodato je više od dvanaest i po hiljada primeraka, što je nezapamćeno u mojoj izdavačkoj kući "Laguna". Već imam ideju za naredni roman, ali ne verujem da ću početi uskoro da pišem jer pre toga moram da proučim obimnu istorijsku građu. Interesuju me ranije epohe, pa mi je veoma bitno da proučim sve istorijske činjenice pre nego što počnem da pišem novu knjigu. Želja mi je da se u budućnosti posvetim pisanoj reči - zaključuje atraktivna Novosađanka. 

 Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti