Pjer Karden - velikan francuske mode: Budućnost u sadašnjosti

Pjer Karden - velikan francuske mode: Budućnost u sadašnjosti

Autor: | 30/06/2012

0

Inovacije u svetu modnog dizajna nadahnute večnošću predstavljaju nove kreacije Pjera Kardena koji je zauvek pomerio granice u modi pedesetih godina prošlog veka. Oštri krojevi, kao i geometrijske forme, uvek prisutne kod maga francuske visoke mode, često „ignorišu“ liniju ženskog tela. U poslednjoj kolekciji su dominantni krugovi, Kardenov večiti motiv.

Šeširi impresivne veličine, kružnog oblika, haljine neobičnih krojeva sa obručima na rukavima i oko struka, futurističke naočare, samo su neki od zanimljivih kreacija iz poslednje kolekcije, nedavno prikazane u Beogradu, koja obiluje „haj-tek“ motivima.
Čvrsto postavljeni krugovi na haljinama neobičnih krojeva daju poseban oblik svim kreacijama. Eksplozivne boje, i njihove kombinacije, kao i najrazličitiji materijali, od pliša i sjajnih materijala do gume, daju novu dimenziju hrabrosti u modnom izrazu čuvenog dizajnera. Iako su kreacije za muškarce i žene neobično skrojene i načinjene od raznih materijala, nosive su i udobne, o čemu govore srpski manekeni koji su ih nosili na reviji.

Anđela Baranac za magazin „Hello!” kaže da joj se veoma dopalo da nosi neobične modele u ambijentu „Belog dvora“.

- Moram da istaknem da su modeli, iako krajnje neobični zbog žica u obliku krugova, veoma nosivi i savršeno su se uklopili u ambijent bašte „Belog dvora“. To je spajanje nespojivog - govori lepa manekenka, a na njene reči nadovezuje se njen kolega Vladan Miljković, kojem se futurizam u modi oduvek dopadao.
- Kreacije su udobne, mada su sačinjene od neobičnih materijala. Nimalo ne stežu, a futurizam u modi mi se najviše dopada - iznosi svoje impresije Vladan. Manekenki Anrei Vujović se sviđa inspiracija u kracijama iz šesdesetih godina prošlog veka:
- Drago mi je što su modeli osim svemirom inspirisani i šezdesetim godinama prošlog veka, jer se vratila ta moda, specifična po oštrim geometrijskim linijama.

Na njene reči nadovezuje se model Mihailo Bukvić, koji je sebi obezbedio jedan sako sa potpisom „Karden“.
- Kolekcija je predivna, kupio sam jedan komad. Sakoi, kao i prsluci su fantastično skrojeni, a materijali su kvalitetni - govori Mihailo, a iznošenjem svojih impresija o kolekciji završava manekenka Neda Manojlović:
- Impresioniran sam koliko su modeli udobni, čak su i kreacije sačinjene od veštačkih materijala vrlo prijatne za nošenje. Krojevi su odlični.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Miša Obradović
Stajling: Kreativni tim visoke mode za Pjer Kardena
Šminka: Marko Nikolić za „L'Oreal“
Frizura: Atelje „Gruppa L' Ultima“

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti