Džulijen Mur: Zelena oaza u srcu Njujorka

Džulijen Mur: Zelena oaza u srcu Njujorka

Autor: | 23/06/2012

0

Da nije postala glumica Džulijen Mur bi definitivno bila dekorater, i to vrlo uspešan. Nameštaj, projektovanje, izgradnja, renoviranje, samo su neke od njenih opsesija.
- Ljubičasta, crna, siva, bela i zelena, to su jedine boje sa kojima se snalazim - kaže Džulijen, dok ponosno provodi novinare i fotografe kroz svoj Njujorški dom, u kojem živi sa svojim suprugom, rediteljem Bartom Frojndlihom, njihovo dvoje dece i crnim labradorom po imenu Čeri.

Iako bi mnogi dekorateri mogli da uče od Džulijen, njene hortikulturalne sopsobnosti dovode se u pitanje – barem ona tako tvrdi.

- Nekoliko puta sam pokušala da sredim baštu i svaki put je nastala katastrofa - tvrdi ljubazna Džulijen, aludirajući na svoje 1000 m2 veliko dvorište.
- Izgledalo je kao da ga je pas prekopao - samokritički tvrdi ona.

Ipak, spas je stigao kada se prilikom nedavnog snimanja za jedan magazin upoznala sa radom Brajana Sojera. Vrlo brzo su Džulijen i Brajan stupili u kontakt, a rezultat međusobne saradnje je uprkos problemima oko navodnjavanja i manjka svetlosti bio fantastičan.

- Zeleno, zeleno, zeleno! Ovo je upravo ono što sam želela i što me podseća na kuću  moje bake, u kojoj sam često boravila kao dete.
Celokupno dvorište je u potpunom skladu i harmoniji, osim jednog košarkaškog obruča.

- U početku sam mislila da se nikada na njega neću navići, ali s’obzirom da živim sa dvoje sportista, počeo je da mi se dopada - objašnjava Džulijen i pogledom punim očiglednog zadovoljstva prelazi preko svoje zelene oaze.

- Obruč čitavu scenu čini nešto realnijom, a što je najbitnije crne je boje.


U tom trenutku pojavljuje se i Čeri koja svojim lavežom gazdarici stavlja do znanja da želi da ide u zadnji deo bašte, predviđen samo za njene potrebe.
- Ona je takođe crna - napominje Džulijen.
- Ima i ljubičastu ogrlicu! Vidite, rekla sam vam koliko sam konzervativna kad su boje u pitanju.

Autor: Hellomagazin.rs
Foto: architecturaldigest.com

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti