Aleksandar Čović: Ljubav na daljinu inspiriše

Aleksandar Čović: Ljubav na daljinu inspiriše

Autor: | 26/05/2012

0

Šarmantni muzičar Aleksandar Čović, poznatiji kao Aca Regina, večiti je rokenrol dečak i frontmen sarajevske popularne grupe “Regina”. Kompozitor i gitarista, sa stalnom adresom u Beogradu, nedavno je dospeo u žižu javnosti zbog novog albuma „Kad poludimo”, koji su objavili „Siti rekords“ i „Mjuzik star prodakšn“. Za naslovnu numeru grupa je snimila muzički spot u kome se Aleksandar venčava za poznatom glumicom Ninom Janković. Autor većine pesama na albumu ne krije da su nove kompozicije inspirisane događajima koji su obeležili njegov emotivni život poslednje tri godine, koliko je stvarao kompozicije. Za to vreme on je prošao kroz razvod, doživeo je nesrećnu ljubav, ali i srećnu koja još traje.
- Naslov albuma „Kad poludimo“ dočarava atmosferu pesama. Prva kompozicija sa albuma je tužna balada koja je nastala pre tri godine. Ona je produkt jedne loše faze u mom životu, kada sam bio nesrećno zaljubljen. Činilo mi se da ono što se dešava nema pozitivan ishod iako sam bio ludo zaljubljen. Onda sam napisao pesmu „Oslobodi me“, koja ima jaku simboliku, mada sam nju napisao posle razvoda. To je najbolja balada koju sam ikada napisao. Godinu dana uopšte nisam mogao da stvaram - uz osmeh, koji je njegovo najjače oružje, za magazin „Hello!“ kaže umetnik koji je 5. maja proslavio četrdeset drugi rođendan u beogradskom kafiću njegovog prijatelja. 
- Napravio sam za svoje prijatelje proslavu, bila je prisutna i Nina Janković, koja je učestvovala u novom spotu „Kad poludim“. Imao sam tortu i gasio sam svećice. Pošto često imamo koncerte, i rođendan uvek proslavim na nekom nastupu, ovo je bio izuzetak. Učešće na „Evroviziji“ donelo nam je mnogo nastupa u inostranstvu. Stalno imamo koncerte, posebno u Rusiji, gde imamo fan klub. Tu smo imali mnogo velikih koncerata, na kojima smo najpre svirali obrade stranih hitova, ali smo posle videli da ljudi znaju tekstove naših pesama. Posle smo izvodili samo naše pesme. Očekujem da sada, sa novim albumom, opet imamo turneju po Rusiji - kaže mladoliki muzičar kojem je jedan nastup u Rusiji doneo ljubav sa Ksenijom Nikitinom, koja živi u Moskvi. Vezu koja traje godinu i po dana krunisali su veridbom, ali i dalje održavaju vezu na daljinu.
- Ksenija, koja završava fakultet za novinarstvo, bila je novinar u pres-centru kada smo nastupali na „Evroviziji“ u Moskvi i trebalo je da radi sa nama intervju. Najpre smo pričali na mom lošem, a njenom odličnom engleskom jeziku. Vezu smo otpočeli kasnije. Kako se romansa razvijala, ona je zbog mene naučila srpski, i govori ga prilično dobro, dok ja znam svega dvadesetak reči na ruskom. Putovali smo zajedno i ona dolazi u Beograd, često se viđamo. Iako je otežavajuća okolnost to što živimo u različitim zemljama, postoje i lepe strane te situacije. Kada si sa nekim bez prekida, veća je mogućnost da se partneri zasite i da dosade jedno drugom. Ovako se uželimo jedno drugog, i lepo nam je. Kao i svi umetnici, mnogo volim svoju slobodu i mir, prija mi da sam često sam. Ksenija me savetuje u vezi spesmama, nekoliko kompozicija sam napravio tako što mi je pustila neke numere koje su mi se dopale i u njima sam našao inspiraciju - priča nadareni Aleksandar i govori o mogućnosti da ponovo stane na „ludi kamen“.
- Pre devet godina sam se jedini put oženio i nisam siguran koliko sam i tada bio spreman za brak. Medijima nisam pričao ništa o venčanju, izbegavao sam pitanja na tu temu, što nije bilo fer prema bivšoj supruzi. Ipak, kada se čovek odluči na neki korak, trebalo bi da stoji iza toga. O novom braku ne mogu ništa da kažem, konačnu odluku još nisam doneo, ali se ne bojim toga. Dovoljno sam blizu braku, a i dovoljno daleko od njega. Takve stvari se samo dese -  raspoloženo kaže atraktivni Čović koji ističe da najradije govori o devetogodišnjoj kćerki Aleksandri.
- Išla je ranije u muzičku školu, a onda je shvatila da želi da se bavi plesom, pa je upisala baletsku školu, ima odličan osećaj za ritam. Bio sam nedavno na njenoj baletskoj predstavi, na kraju sam joj dao buket cveća. Ona u Beogradu živi sa majkom, mojom bivšom suprugom. Inače, najviše vremena provodim sasvojim detetom - zaključuje muzičar koji je malenu Aleksandru vodio na svoje velike koncerte, poput onog koji je pre dve godine imao u rodnom Sarajevu. Inače, ove godine planira da organizuje veliki koncert u Beogradu, u kome grupa „Regina“ nije nastupila deset godina.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti