Danijela Jankov: Radim ono što volim

Danijela Jankov: Radim ono što volim

Autor: | 19/05/2012

0

Kroz osmeh, Danijela Jankov otkriva da joj se ovih dana ne dešavaju nikakve specijalne ekskluzive, pošto je njen život - uvek ekskluzivan. Kao argumente na kojima temelji ovaj stav, voditeljka emisije „Ekskluziv“ TV Prva navodi:
- Mislim da je danas luksuz raditi ono što voliš. Ja imam tu sreću. Osim toga, živim ekskluzivno i zato što sam privilegovana zbog toplih i jakih osećanja ljubavi prema svojoj porodici i ljudima oko sebe. A volim i svoj stil života.
O onim drugim, profesionalnim ekskluzivama, rado bi pričala, ali ne sme da nam ih otkriva. Može jedino da nam kaže kako ih, zbog energije koja vlada u njihovom timu, neće manjkati.
- Ekipa „Ekskluziva“ je uvek tamo gde treba. Nikada nešto važno i lepo nismo propustili, pa nismo hteli da izostanemo ni sa aktuelnog Kanskog filmskog festivala. Dolazi leto, a tada uvek ima materijala i materijala za našu emisiju, pa smo već u blagim pripremama. Ali pošto se svakog dana nešto dešava, rano je da vam već sad pričam o planovima za leto.
Kad je reč o ličnim letnjim ekskluzivama, Danijela ima „paklen“ plan. Odlučila je da, za početak, ode na kraći odmor u Tursku. Želi da proveri da li je dobro naučila turski jezik, koji je „krala“ gledajući serije koje je, kako kaže, opčinjeno pratila. Uz to, poželela je još nešto:
- Bilo bi dobro i da mi naiđe neki sultan, ali ovde u Srbiji, kada se vratim s puta!
Dotad, ostaje ona uz sultana sa ekrana.
Voditeljka priznaje da je svake večeri uz „Sulejmana Veličanstvenog“, koji ju je sasvim osvojio, pa ne trepće dok ga gleda. Iako je, kada se na Prvoj glasalo za novu seriju, ona navijala za „Ezel“, sada joj je drago zbog toga ko je postao pobednik.
Danijela je, i inače, poznata kao neko ko je u televiziju beskompromisno zaljubljen, baš kao prvog dana, tako da ti „leptirići“ nisu utihnuli.
- Kad volim, ja volim! Obožavam svoj posao i uživam u radu, bez obzira na to koju emisiju vodim u tom momentu. A radila sam najrazličitije forme, i svaka mi je bila zanimljiva, jer u svakoj pronađem nešto za sebe, po svojoj meri. Lepo je kada je posao dinamičan, kad se konstantno menja, pa je dosada unapred isključena. Volim kada radim na novom projektu, to mi uvek donese novu energiju.
U skladu s tim, Danijela kaže da se nikada ne zasiti ni džet-seta, odnosno priča o njima i sa njima.
- Novinar sam, što znači da nikada ne mogu da se zasitim dobrih priča i priloga. O džet-setu ne razmišljam na poseban način, jer su mnogi njegovi pripadnici prosto junaci mojih priča, a ja se trudim da ih prikažem onako kako mi struka nalaže.
Najveća profesionalna satisfakcija joj je saznanje da posao uvek obavlja odgovorno i stručno, i da polako, ali konstantno napreduje. S druge strane, zadovoljstvo na ličnom planu oseća uvek kad su ljudi oko nje nasmejani. Na osnovu svega što joj se u životu izdešavalo, što je iskusila, pa i izgustirala, Danijela je izvukla pouku:
- Život je surov, sreća je retka, u borbi budi istrajan!
I svoj mir je, kaže, odavno pronašla. On je, dodaje, u njenoj glavi, tako da nigde ne mora da ga traži.
- Ja sam svoj mir odavno uhvatila. Što bi rekla moja mlađa sestra Irena - „Kad saznaš ko si, radi to namerno“. Upoznala sam sebe i osećam se dobro u svojoj koži.
Na pitanje da li ima u planu neki novi odlazak u inostranstvo Danijela kaže:
- Ako se ja pitam, ostala bih ovde, ali nikad se ne zna gde će koga sudbina da odvede. Beograd je, u to sam sigurna, najlepše mesto na svetu. Život nam postavlja iskušenja i prepreke, a mi smo tu da odigramo najbolje što umemo i da izvučemo pouke iz svega što nam se dešava.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin