Marija Veljković: Pripreme za dolazak sina

Marija Veljković: Pripreme za dolazak sina

Autor: | 15/05/2012

0

Glumica i voditeljka televizijskog kviza "Slagalica" Marija Veljković polako se sa suprugom, arhitektom Milanom Milovanovićem priprema za dolazak na svet njihovog prvog deteta. Skladni bračni par već nekoliko meseci zna da će postati roditelji dečaka, a buduća majka, i pored toga što je u poodmakloj trudnoći, još ne planira da ode na trudničko bolovanje.
- Iako smo suprug i ja planirali dete, kada sam saznala da sam trudna, bila sam veoma zbunjena. Bila sam srećna, ali mi se činilo da se sve to dešava nekom drugom. Prava radost došla je tek kada sam videla prve slike bebe na ultrazvuku i kada sam osetila njegove pokrete u stomaku - počinje priču lepa plavuša.
- Uskoro ulazim u osmi mesec, a period koji je iza mene veoma lepo sam prebrodila. Na početku trudnoće nisam imala mučnine, a izostali su i emotivni napadi razdražljivosti, kao i potreba za određenim namirnicama koje imaju mnoge trudnice. Pošto se sve vreme odlično osećam, odlučila sam da ne pravim veliku pauzu u poslu. Do sedmog meseca sam čak igrala i u mjuziklima, ali sam tada morala da prekinem, jer mi se ukostimima, koji su mi postali uski, video stomak. Ali, i dalje igram u komadima za decu i radim na televiziji. Sa pretpostavljenima sam se dogovorila da ne pravim pauzu sve do devetog meseca - kaže Marija koja tvrdi da joj ne bi prijalo da tokom blagoslovenog stanja bude stalno kod kuće.
- Veoma volim svoj posao, on je deo mene i mislim da bi mi bilo dosadno da sam morala devet meseci da ostanem kod kuće. Pošto ću se poroditi u julu kada počinje letnja pauza na televiziji, već u septembru, kada počinje nova sezona, planiram da se vratim na posao. Tako da gotovo i neću praviti pauzu u poslu.
Buduća majka od početka trudnoće imala je osećaj da će njeno prvo dete biti muškog pola, što se na kraju ispostavilo kao tačno.
- Od početka mi je intuicija govorila da će biti dečak, a u dvanaestoj nedelji se to i potvrdilo. Milan i ja smo već izabrali ime za našeg sina, ali mislim da je još rano da to i otkrijemo - priča Veljkovićeva koja je već počela da kupuje stvari za bebu.
- Već je došao trenutak za kupovinu stvari kako bismo spremno dočekali naslednika. Poslednjih nedelja sam obilazila robne kuće sa bebi-opremom pošto mi je, kao i svakoj trudnici, bilo bitno da nađem što više stvari na jednom mestu kako ne bih morala previše da se krećem. Glavnu kupovinu, odnosno nabavku kreveca i kolica, već sam obavila, tako da su sada na red došle sitnice.
Poznata voditeljka je odlučila da svog sina donese na svet prirodnim putem, a odnedavno ide na pripreme za porođaj, što smatra dragocenim.
- Dok nisam počela da odlazim na pripremne časove, potpuno drugačije sam gledala na porođaj. Sada jednom nedeljno idem na po četiri navežbedisanja, ali stičem i mnogo teorijskog znanja. Shvatila sam da je porođaj jedan potpuno prirodan proces i da se ne treba plašiti. Razgovarala sam i sa mnogim ženema koje su mi rekle da im je porođaj bio najlepše životno iskustvo, tako da jedva čekam da i sama to osetim - zaključuje Marija.

Tekst: Ivana Nikolić
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin