Jelena Bačić - Alimpić: Novo životno poglavlje

Jelena Bačić - Alimpić: Novo životno poglavlje

Autor: | 13/05/2012

0

Uspešna novinarka i spisateljica Jelena Bačić-Alimpić pre nekoliko meseci se sa porodicom, suprugom Miroslavom Alimpićem, sinom Markom i kćerkom Dunjom, preselila u novi stan, smešten na idealnoj lokaciji, sa pogledom na centar grada i Frušku goru, koji zadovoljava potrebe za komoditetom svakog člana familije. Skladna porodica sada uživa u prostranom domu sa visokim stropovima, što se posebno dopada Jeleni, a svi ukućani naročito su oduševljeni prostranom terasom na kojoj mogu zajedno da provode vreme, za šta u prethodnom stanu nisu imali mogućnosti.

Temperamentna novinarkapotrudila se da za sebe i svoje najmilije napravi oazu u kojoj će vladati prijatna atmosfera, dom ispunjen toplinom u koji će svi posle dnevnih obaveza jedva čekati da se vrate. U novom životnom prostoru Jelena je završila i pisanje drugog romana „Pisma gospođe Vilme“ koji će početkom narednog meseca predstaviti publici, a kako u poslednje vreme dobija mnogobrojne pohvale za svoj književni rad, češće se vodi mišlju da potpuno odustane od posla na televiziji i posveti se pisanju.

Zbog čega ste odlučili da promenite stan?

- Spadam u osobe koje osećaju prostor, a prethodni stan, bez obzira na to što smo tamo živeli deset godina, nikada nisam osećala. Kada jetrebalo da promenimo stolariju, shvatili smo da je to prilično skupo i odlučili smo da dodamo još malo novca i promenimo životni prostor. Čim sam ušla u sadašnji stan, osetila sam dobru energiju, a ono što mi se najviše dopalo su plafoni viši od tri metra. Osim toga imamo i prelepu terasu,  dok nam je ona u prethodnom domu služila samo za sušenje veša.

Da li vam je bila bitna lokacija prilikom izbora novog životnog prostora?
- Jeste, ovaj stan je samo trista metara udaljen od prethodnog. Na odličnoj je lokaciji, svega desetak minuta hoda do centra grada, a u blizini je i Futoška pijaca na koju redovno odlazim. Osim toga, Dunji je blizu škola, a Marku autobuska stanica, jer on pohađa gimnaziju u Sremskim Karlovcima. Imamo i odličan pogled sa terase, koji se pruža i na grad i na Frušku goru.

Jeste li sami uređivali enterijer ili ste imali pomoć arhitekte?
- Moji prijatelji Saša i Sanja Pajović, arhitekte enterijeristi, sproveli su moje želje u delo. Bilo je mnogo posla jer smo rušili kupatilo, pravili prostoriju za garderobu, pošto je dnevna soba bila prevelika od jednog dela smo napravili sobu za Marka, a zid koji je delio kuhinju i dnevnu sobu potpuno smo srušili. Bio je to veoma stresan period u mom životu, jer smo, da bismo ispoštovali kupce našeg prethodnog stana, morali da se uselimo mesec dana pre završetka radova. Tako smo neko vreme živeli sa majstorima, ali se na kraju sve isplatilo.

Zašto ste se odlučili za minimalizam enterijera?

-Volim barok, pa je prošli dom bio uređen u tom stilu, tako da sam ovog puta želela nešto sasvim drugačije. Zato sam neke vredne stvari iz prošlog stana dala majci, dok sam ostatak poklonila bratu koji trenutno gradi vikendicu. Jedino sam zadržala umetničke slike, frižider i veš mašinu.

Intervju: Ivana Nikolić
Foto: Mladen Sekulić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin