Džoni Dep: Džordž Buš mi je bio inspiracija za Vilija Vonku

Džoni Dep: Džordž Buš mi je bio inspiracija za Vilija Vonku

Autor: | 10/05/2012

0

Holivudski glumac Džoni Dep nedavno je izjavio da je inspiraciju za maestralnog Vilija Vonku, vlasnika fabrike čokolade, dobio zamišljajući kako bi izgledao bivši predsednik SAD-a Džordža V. Buša, ako bi koristio droge.
Iako nije mnogo otkrio o svom liku u filmu „Mračne senke“ u kom igra vampira, Džoni Dep je priznao odakle mu ideja za lik Vilija Vonke u filmu snimljenom po romanu „Čarli i fabrika čokolade“. Dep kaže da je samo želeo da izgleda kao predsednik.
- Želeo sam da budem kao predsednik pa sam kao inspiraciju uzeo Džordža V. Buša. Ali sam morao da unesem mnoštvo apsurdnih i iracionalnih alter ego intervencija. Kao da je predsednik stondiran - rekao je glumac.
Četrdesetosmogodišnji glumac je poznat po nizu neobičnih uloga, poput Makazorukog ili Kapetana Džeka Speroua, za čije mu je otelotvorenje delimična inspiracija bio slavni gitarista Kit Ričards.
- Makazoruki je na primer nastao tako što sam lik delimično gradio po principu novorođenčeta, koje sve vidi i doživljava po prvi put, a delimično na osnovu psa, kojeg sam imao u to vreme, a koji mi je pružao bezuslovnu ljubav. Gde god da se okrenete možete da pronađete naznake apsurdnosti, na tom principu je skrojen svet – kaže Dep, o čijoj se stidljivosti, kada je reč o đuskanju pred kamerama, odavno zna, kao i njegova izjava da bi pre pojeo lopticu ljudskih dlaka nego što bi igrao u medijima.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti