Nenad Knežević Knez: Uskoro stiže novi album

Nenad Knežević Knez: Uskoro stiže novi album

Autor: | 23/04/2012

0

Posle dužeg diskografskog posta Nenad Knežević Knez će ovog proleća objaviti novi album koji je "pakovao" dve i po godine.
- Nikad ništa duže u životu nisam radio, ali izgleda da mora tako ako se nešto ozbiljno radi - kaže Knez.
- U pitanju je nešto potpuno novo, jedan muzički zaokret, potpuno novi muzički izraz. Bukvalno se osećam kao da mi je ovo album prvenac, kao da 11 albuma nisam ni objavio. Ovaj mi je sada najvažniji i takvu dozu treme i odgovornosti imam kao nikad dosad.
Na pitanje šta će novo ponuditi publici Knez kaže:
- Obradio sam 15 kompozicija sa celog Balkana, romske pesme, sevdalinke, starogradske, kafanske... Tu su i pesme „Kada padne prvi sneg“, „Sneg pade na behar na voće“, „Đelem, đelem“, „Ramo, Ramo druže moje“, „Dunave, Dunave, kraj tebe mi srce ostade“, „Grana od bora“, „Ti bi htela pesmom da ti kažem“... Album zatvara pesma „Još ne sviće rujna zora“ sa Beogradskom filharmonijom.
Knez je pronašao i izdavača za svoj novi projekat.
- Iza mene je od samog početka stao „Goraton“, ali završavamo pregovore i sa jednom od najgledanijih srpskih televizija koja pokreće svoju diskografsku kuću „Prva rekords „da moj ce-de bude i jedno od njihovih prvih izdanja. Takođe očekujem da se za ovaj projekat čuje i izvan granica naše zemlje i već sam našao izdavača u Francuskoj koji neguje izdanja etno-muzike, tako da je ovo idealan projekat i za njih. Zbog svega sam mnogo uzbuđen i srećan.
Knez našem predstavniku za „Pesmu Evrovizije“ Željku Joksimoviću predviđa veliki uspeh u Azerbejdžanu:
- Željko je maestralno odradio svoj deo posla i mislim da će sjajno proći u Bakuu, ali ne mogu a da ne spomenem mog druga Ramba Amadeusa, koji predstavlja Crnu Goru i koji će biti verovatno veliko iznenađenje na „Evrosongu“. Što se tiče plasmana, ne mogu da budem baš toliki prorok, ali mislim da će skrenuti pažnju na sebe i svoj rad.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin