Mirka Vasiljević: Stav i stil

Mirka Vasiljević: Stav i stil

Autor: | 21/04/2012

0

Jedna od najpopularnijih glumica mlađe generacije Mirka Vasiljević zahvaljujući harizmi i nespornoj lepoti stekla je simpatije publike već sa četrnaest godina kada je u filmu “Mi nismo anđeli 2” dočarala lik glavne junakinje Sofije, a kasnije je imala i zapažene uloge u serijama “Ljubav, navika, panija”, “Pare ili život”, “Miris kiše na Balkanu” i mnogim drugim. Zahvaljujući uticaju majke i tetke, odmalena je volela da se oblači ženstveno, a svoj stil je prilagodila ličnom ukusu i temperamentu. Poslednjih meseci, Vasiljevićeva je napravila malu pauzu u poslu zbog rođenja sina Andreja koga je dobila u nevenčanom braku sa fudbalerom Vujadinom Savićem, ali se pre nekoliko sedmica ponovo vratila na pozorišnu scenu, pa je publika u teatru “Boško Buha” može gledati u predstavi “Aladinova čarobna lampa”.

Imate li neki omiljeni kostim iz predstave, filma ili serije u kojoj ste igrali?
- Do sada sam uvek imala sreću da sarađujem sa pravim profesionalcima tako da sam imala stručni tim iza sebe. Zajedničkim snagama sa ljudima koji su iza scene gradila sam sve likove i učestvovala u dogovorima oko toga kako bi trebalo da izgledam na sceni. Tokom rada mnogo puta sam bila u savremenim kostimima i tu je bilo dosta zanimljivih odevnih kombinacija koje bih i privatno rado nosila, a radila sam i epohu. Što se tiče tih kostima, mnogo su mi drage sve stvari koje sam nosila u seriji “Miris kiše na Balkanu” u kojoj se radnja dešava u periodu između Prvog i Drugoh svetskog rata, a volim i kostim koji nosim u predstavi “Aladinova čarobna lampa” gde igram princezu koja je druge vere.

U kakvoj garderobi se osećate najprijatnije?

- Još dok sam bila mala, zahvaljujući pre svega mojoj mami i tetki, oblačila sam se kao devojčica, pa sam i do danas zadržala ženstveni stil odevanja. Zato mi nikad nije teško da budem na visokim potpeticama, a svoj stil bih opisala kao sportsku eleganciju. Biram garderobu koja mi je udobna i u kojoj se lepo osećam, najvažnije mi je da uvek budem odevena u skladu sa prilikom za koju se spremam.

Koliko su vaše majka i  tetka uticale na izgradnju vašeg stila odevanja?
- Od samog rođenja njih dve su uvek u mom timu i uz mene su u svim lepim i teškim trenucima, one su mi najveća podrška i oslonac. Naravno, kada sam bila jako mala one su odlučivale šta ću nositi, a pošto sam rođena devedesete godine kada je u našoj zemlji bila kriza i mnoge stvari nisu mogle da se kupe, moja tetka koja šije i kreira često mi je sama pravila kaputiće, kape ili haljinice. Njih dve su najviše uticale na moj način odevanja, a kasnije sam sama pronalazila ono što mi najviše odgovara. Ipak, smatram da su njih dve svojim načinom života uticale na to da ja danas volim da se sredim i da lepo izgledam,  prvenstveno zbog sebe.
U poslednje vreme ste često u inostranstvu, pre svega ste bili u Francuskoj i Nemačkoj, koliko se stil tamošnjih žena  razlikuje od načina oblačenja ovdašnjih žena?
- Uvek kada otputujem u inostranstvo mogu da prepoznam žene koje dolaze sa naših prostora, pre svega po načinu oblačenja i specifičnoj lepoti. U svakoj zemlji stil se razlikuje, ali smatram da naše žene izgledaju veoma lepo i doterano, i pored toga što im zbog krize možda to nije uvek jednostavno. 

Intervju: Ivana Nikolić
Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još