"Tajm": Novak Đoković 14. najuticajniji čovek na svetu

"Tajm": Novak Đoković 14. najuticajniji čovek na svetu

Autor: | 18/04/2012

0

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zauzeo je 14. mesto na listi od 100 najuticajnijih ljudi na planeti koju svake godine objavljuje američki časopis "Tajm".
- Đoković je istorijsku sezonu 2011. završio kao najbolji teniser na svetskoj rang listi, sa 12,6 miliona dolara zarade od pobeda na turnirima, tri gren slem titule (Australijan open, US open i Vimbldon) i savršenim 6-0 učinkom protiv Rafaela Nadala u finalima. Nakon što je u sjajnom meču savladao Nadala u finalu ovogodišnjeg Australijan opena, najveći zabavljač među teniserima prešao je četvrtinu puta kako bi postao prvi igrač od Roda Lejvera 1969, koji je u jednoj sezoni osvojio sva četiri gren slem turnira - navodi se u Novakovom opisu na sajtu "Tajma".
Prvi na listi je košarkaš Njujorka Džeremi Lin, a iza Đokovića plasirala su se velika imena svetskog sporta, kao što su Usein Bolt, Lionel Mesi i Majkl Felps, ali i ličnosti iz sveta muzike poput Adel, Lejdi Gage, Jusua N'Dura, Šakire, zatim političari poput Baraka Obame, Hilari Klinton i Angela Markel.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti