Barak i Mišel Obama proslavili Uskrs u Beloj kući

Barak i Mišel Obama proslavili Uskrs u Beloj kući

Autor: | 10/04/2012

0

Američki predsednik Barak Obama i prva dama SAD Mišel primili su povodom Uskrsa veliki broj dece i njihove roditelje u dvorištu Bele kuće, organizujući za njih celodnevni provod sa sportskim zvezdama, glumcima i pevačima. Supružnici Barak i Mišel, zajedno sa kćerkama Malijom i Sašom, igrali su se sa decom, obeleživši na taj način Uskrs, kao najradosniji hrišćanski praznik.

Na južnom travnjaku Bele kuće, Obama je prvo otvorio tradicionalnu trku, u kojoj su mališani jurili ka cilju gurajući ispred sebe uskršnja jaja. Nakon toga je cela porodica sa decom čitala knjige, dok su se neki dečaci zabavljali sa bivšom teniskom zvezdom Majklom Čengom i NBA igračima Mičom Ričmondom i Derilom Dokinsom.
Obama je sa decom igrao i košarku, zajedno sa zvezdama iz Harlem Globtrotersa.

Predsednik SAD je nakratko uzeo i teniski reket u ruke sa bivšom igračicom Kris Evert, a zajedno sa suprugom Mišel pozvao je decu da se bave sportom, boreći se protiv gojaznosti, koja predstavlja ozbiljan problem u Americi. U druženju sa decom su učestvovali i glumci Forest Vitaker i Džulijen Mur, kao i muzičari Kodi Simpson, Rejčel Kroul i likovi iz popularne serije Sezami strit.

Izvor: Tanjug
Foto: AP

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti