Elena Karić – Karaman: Posao i zadovoljstvo na Tajlandu

Elena Karić – Karaman: Posao i zadovoljstvo na Tajlandu

Autor: | 03/04/2012

0

Dizajnerka nameštaja Elena Karić-Karaman nedavno se vratila sa Tajlanda gde je provela deset nezaboravnih dana. Sa suprugom Jugoslavom Karićem boravila je na ostrvu Puket gde su proslavili sedmu godišnjicu braka. Poznati par dan kada su se venčali uvek obeležava na nekoj od udaljenih destinacija, pa ni ovoga puta nije odustao od tradicije. Kćerki modne kreatorke Verice Rakočević odlazak na odmor bio je preko potreban, jer je u prethodnom periodu bila veoma zauzeta oko izložbe u jednoj beogradskoj galeriji, gde je predstavila komade nameštaja iz najnovije kolekcije koju je nazvala „Džez“.
- Tajland je neobična zemlja prepuna kontrasta. Način života tamošnjeg stanovništva podstiče na razmišljanje, na preispitivanje čitavog sistema vrednosti. Inače, putovanja su lekovita za moju dušu i izvor inspiracije u dizajnerskom radu - kaže Elena za magazin „Hello!“.
Osim što se odmarala i uživala na najlepšem ostrvu Andamanskog mora koje odlikuju bajkovite peščane plaže i ljubazno, uvek nasmejano stanovništvo, majka devetnaestogodišnjeg Luke, četrnaestogodišnjeg Mateje i šestogodišnjeg Simona iskoristila je ovaj boravak da uspostavi novu poslovnu saradnju. Vlasnica kompanije „Lorka dizajn“ na ostrvu Puket srela se sa uspešnim dizajnerom, Britancem Aleksandrom Lamontom koji na Tajlandu poseduje sopstvenu proizvodnju unikatnih detalja za uređenje enterijera. Umetnik, koji je tokom uspešne dvadesetogodišnje karijere sarađivao sa velikim brojem lanaca luksuznih hotela i ekskluzivnih butika, imao je prilike da vidi Elenine kreacije, zbog čega je poželeo da je upozna, što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.
- Sastanak sa gospodinom Aleksandrom Lamontom bio je veoma prijatan, mogu reći susret sličnih stvaralačkih senzibiliteta, i verujem da ćemo uspeti da ostvarimo poslovnu saradnju na obostrano zadovoljstvo - kaže Elena, ističući da će  deo njene kolekcije koju će činiti unikatni komadi nameštaja proizvedeni od egzotičnih koža sa Tajlanda, sa inkrustracijama od sedefa i plemenitih metala, biti izrađen upravo u ovoj dalekoj zemlji.
Saradnja sa uspešnim dizajnerom za jednu od najlepših žena među poznatim damama je veliki izazov. Četrdesetogodišnja brineta krupnim koracima grabi napred i sebi stalno postavlja nove ciljeve. Zadovoljna je do sada postignutim, ali ona želi još. Kada je s ponosom mogla da priča o uspesima koje je postigla tokom decenije bavljenja uređenjem enterijera, odlučila je da svoj stvaralački talenat proširi kreiranjem nameštaja. Pre tri godine osnovala je kompaniju „Lorka dizajn“ čijem poslovanju je maksimalno posvećena. I dok su Elenu u Srbiji predstavljali kao kćerku poznate dizajnerke, suprugu i majku, u Velikoj Britaniji nizala je zapažene rezultate, o čemu se pisali prestižni magazini koji se bave dizajnom. Zbog biznisa u Engleskoj Elena često boravi u Londonu. Uz nesebičnu podršku voljenog čoveka, sa kojim je u ljubavi deset godina, stvara kreacije koje krase domove mnogih imućnih ljudi iz cele Evrope. Komadi njenog nameštaja mnogima su primamljivi, jer su ručno izrađeni unikati.
Ljubav prema dizajnu Elena je nasledila od majke Verice Rakočević, a zadovoljna je što su i njena deca kreativna. Mateja i Simon kroz crteže pokazuju darovitost, dok se najstariji Luka opredelio za drugu vrstu umetnosti - glumu koju studira u Njujorku. Otkako su joj deca porasla, Elena je sve više posvećena svom biznisu, ali porodicu nikada ne zapostavlja. U svemu što radi ima njihovu podršku i razumevanje, pa je tako i sada kada saradnja sa britanskim dizajnerom i pokretanje proizvodnje na Tajlandu smatra samo jednim od planova koje želi da realizuje u budućnosti.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin