Crna Zorica: Komedija zasnovana na praznoverju

Crna Zorica: Komedija zasnovana na praznoverju

Autor: | 25/03/2012

0

Posle desetogodišnjeg iskustva stečenog radom na serijalu „TV manijak“, scenarista Goran Mojsić, u saradnji sa rediteljima Radoslavom Pavkovićem i Hristinom Hadžiharalambus odlučio je da snimi crnu komediju „Crna Zorica“ koja se zasniva na verovanjima u magiju pre svega u istočnoj Srbiji. Ova zanimljiva priča prati sudbinu devojke iz sela koja, prema verovanju meštana, nosi prokletstvo. Naime, najpre se njena prva ljubav na misteriozan način udavila u reci, a potom su i drugi muškarci koji joj se približe umirali na najčudnije načine. Zbog toga su joj meštani dali nadimak Poljubac smrti. Do zapleta dolazi kada se u selu pojavi policajac koji ne veruje u veštičarenje i pokušava da otkrije da li je glavna junakinja Zorica serijski ubica ili samo nežna devojka željna ljubavi.
Glavne uloge u ovom ostvarenju sedme umetnosti pripale su Ljumi Penov i Branislavu Trifunoviću, a osim njih u filmu igraju i Mirjana Karanović, Nikola Pejaković, Mihailo - Miša Janketić, Miloš Samolov i mnogi drugi. Iako je reč o prvom dugometražnom filmu rediteljskog para Radoslava Pavkovića i Hristine Hadžiharalambus, naši cenjeni glumci su rado prihvatili saradnju sa njima.
- Moram da priznam da smo veoma zadovoljni odzivom glumaca jer su hteli da igraju u našem debitantskom dugometražnom ostvarenju sa malim budžetom. Igraju netipične likove i mislim da im je to bio izazov - počinje priču reditelj Pavković.
- Smatram da film ima ono što gledaoci vole da vide: avanturu, akciju i romansu. To je crna komedija modernog kova, drugačija od naših uobičajenih filmova, ali istovremeno i moderna bajka kakvih ima dosta u svetskoj kinematografiji - objašnjava umetnik.
Iskusni glumac Branislav - Bane Trifunović, koji tumači lik policajca, kaže da mu je bilo veliko zadovoljstvo što je bio deo ovog filma.
-Imao sam sreću da igram u prvom filmu Radoslava i Hristine. Ne mislim da to što postoje dva reditelja jednog filma može da bude mana, jer se njih dvoje vrlo dobro poznaju. Inače, volim komedije, a ovakva vrsta se retko snima u našoj kinematografiji i zbog toga sam prihvatio ulogu - kaže Trifunović, koji otkriva da je film sniman u okolini Beograda, iako je radnja smeštena u istočnoj Srbiji.
-Snimali smo na više različitih lokacija u okolini prestonice, ali i na jezeru Perućac koje je vrlo "filmično". Rad na ovom filmu pamtiću po dobroj atmosferi na setu, po dobrim ljudima, ali i po tome što sam prvi put imao priliku da sarađujem sa Nikolom Pejakovićem.
Mlada glumica Ljuma Penov imala je priliku da u ovom filmu tumači glavnu junakinju Zoricu oko koje se vrti čitava priča.
-Zorica je fatalna i senzualna, istovremeno eksplozivna, ali i nežna. Baš zbog kletve koja je na nju bačena ona nosi različite osobine. Kao i svaka devojka, samo traži pravu i iskrenu ljubav. Uvek je spremna na sve ili ništa i sa svim avanturama na koje nailazi mora da se izbori na razne načine, kakve samo onamože da smisli. Mislim da će svaka devojka moći da se, na neki način, poistoveti sa Zoricom - otkriva Ljuma i dodaje da je rad na ovom filmu za nju bio dragoceno iskustvo.
-Divno je bilo raditi ovaj film, jer se radi o nekoj vrsti bajke i crne komedije samnogopodžanrova. Imala sam veliku odgovornost u kreiranju Zoričinog lika, kao i na snimanju. Naravno, bilo je vrlo lepo raditi sa velikom i sjajnom ekipom glumaca i uz divne reditelje - zaključuje Ljuma. 

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin