Milan Bošković: Večiti neženja kuje planove o braku

Milan Bošković: Večiti neženja kuje planove o braku

Autor: | 22/03/2012

0

Novinar i voditelj Milan Bošković jedan je od najboljih sportskih komentatora u našoj zemlji. Pre sedam godine dobio je nagradu Udruženja sportskih novinara Beograda za razvoj sportskog novinarstva. Uspešnu karijeru započeo je u sportskoj redakciji televizije "BK", a od pre osam godina zaštitni je znak sportskog programa televizije "B92". Nema značajnijeg fudbalskog događaja koje Milan nije propratio svojim komentarima. I dok muškarci hvale ili kude njegove novinarske sposobnosti, pripadnice nežnijeg pola komentarišu njegov izgled. Damama očigledno ne smeta to što je tridesetsedmogodišnji novinar u ozbiljnoj vezi sa devojkom Jelenom sa kojom više od godinu dana živi zajedno. Njegovo ime čestose nalazi i na listama najpoželjnijih neženja u Srbiji. U razgovoru za magazin "Hello!" šarmantni novinar kaže da mu epitet "najpoželjnijineženja" više ne imponuje, već ga zabrinjava. Više bi voleo da je u grupi poželjnih zbog lepog vaspitanja i uspešnosti u poslu. Ne zna kada će stati na "ludi kamen", ali je siguran da ga još dugo neće pratiti reputacijaneženje.
- Znam da me svrstavaju u grupu najpoželjnijih neženja, što mi je pre desetak godina imponovalo, ali danas bi možda trebalo da me zabrine. Ako sam se u grupi poželjnih našao jer sam uspešan u poslu, lepo vaspitan, neiskompromitovan, onda sam ponosan na to - kaže Milan koji je sa  Jelenom tri i po godine u vezi, a više od godinu dana žive zajedno.
- Još ne znam kada ću se oženiti i obaviti tu formalnost, ali je sigurno da ne planiram da još dugo imam status neženje. Veliko slavlje tim povodomne dolazi u obzir.
Milan nije od onih muškaraca koji teško izgovaraju lepe reči. Nije formalista, osećanja ne krije i smatra da bi reči trebalo da prate emocije.
- Mnogi svašta govore, a to ne misle. Ima i onih koji misle da je ispod časti izgovoriti nešto lepo i plemenito. Uvek sam za to da reči prate osećanja i dela. Nisam od onih koji kriju osećanja, niti vodim računa o formi. Jelena me je osvojila ljudskim kvalitetima, a imamo i slične poglede na život.
Iako ima malo slobodnog vremena, Milan ne zapostavlja svoju devojku:
- Kad god imam vremena bavim se sportom, posebno kada je lepo vreme. Jelena i ja živimo zajedno. Svako od nas ima svoje obaveze, ali ne zanemarujemo jedno drugo,što je najvažnije.
Komunikativnost i druželjubivost su deo Milanovog karaktera, a osoba sa kojom voli da priča i provodi vreme mora da ima stav, da bude pozitivna ipoštena, a licemera se kloni.
- Od problema ne bežim, već ih rešavam. U afektu sam spreman mnogo toga da kažem, ali me bes i nervoza brzo prođu. Oni koji me znaju tada se sklone. Kroz život sam se trudio dabudem uspešan u poslu i finansijski nezavistan. Moj najveći uspeh je što svakoga mogu da pogledam u oči.
Pored velike popularnosti i dokazanog sportskog znanja, najveće priznanje koje je dobio je nagrada Udruženja sportskih novinara Beograda za razvoj sportskog novinarstva 2004.godine. O sportskom programu u Srbiji kaže:
- Živimo u surovo vreme kada se sve meri kroz rejting. Voleo bih da se više priča o ključnim problemima u našem društvu, ali očigledno svima odgovora sadašnja slika u srpskim medijma. Zahvaljujući našim sjajnim sportistima, sport je dovoljno zastupljen na malim ekranima.
Već osam godina Bošković je deo sportskog tima televizije "B92". Na predstojećim „Olimpijskim igrama“ Milan će biti u ulozi izveštača.
- Drago mi je da sam već osam godina deo iste redakcije koja je u mnogim apsektima postavila standarde u našem poslu. Mislim da uvek može bolje jer uvek polazim od sebe. Možda će zvučati kao fraza, ali svaki put sam ponosan kada dobro obavim posao. Bilo da je reč o prilogu za vesti, sportskom pregledu ili prenosu finala "Lige Evrope" ili "US opena". Voleo bih da na predstojeće „Evropsko prvenstvo odem isključivo u svojstvu turiste i gledaoca, dok ću verovatno izveštavati iz Londona tokom drugog dela Olimpijskih igara“.To je još jedan u nizu fantastičnih događaja kojem ću prisustvovati - kaže na kraju Milan Bošković.

Piše: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti