Barak Obama i Dejvid Kameron razmenili neobične poklone

Barak Obama i Dejvid Kameron razmenili neobične poklone

Autor: | 21/03/2012

0

Američki predsednik Barak Obama i britanski premijer Dejvid Kameron su tokom njegove prošlonedeljne posete Americi razmenili u najmanju ruku neočekivane poklone. Kameron je Obami poklonio sto za stoni tenis, a Obama je britanskom kolegi uzvratio roštiljem.
- Poklonio sam mu sto za stoni tenis, a on meni roštilj. Ipak, kada nas vidite jednog pored drugog, sasvim je jasno da je osoba koja treba da vežba britanski premijer, a osoba kojoj je potreban roštilj predsednik - poručio je Kameron.
Neobični pokloni koje su razmenila dvojica političara imaju i svoju pozadinu. Naime, Obama je Kameronu poklonio roštilj kako bi ga podsećao na vreme kada su zajedno okretali hamburgere u bašti u ulici Dauning strit 10 tokom posete porodice Obama Londonu u maju 2011.
Zauzvrat, Dejvid i Samanta Kameron su poklonili Baraku i Mišel „danlop“ sto za stoni tenis vredan oko 600 funti (oko 725 evra). Britanski tabloidi su sa podsmehom isticali da je u pitanju proizvod napravljen u Kini i da u njemu nema ništa britansko. Podsećamo, u maju prošle godine Obama i Kameron su odigrali partiju stonog tenisa sa klincima u jednoj školi u južnom Londonu. Na reketima su britanska i američka zastava. Iz Bele kuće je saopšteno da je roštilj marke „braten 1000“ američki klasik koji su ručno napravili u kompaniji „Engelbreht roštilji i šporeti“ u Pakstonu u Ilinoisu, a njegova cena je 1.895 dolara.
Prve dame su bile nešto suptilnije kod biranja poklona. Samanta Kameron je Mišel Obami poklonila plavi šal iz kolekcije škotskog dizajnera Džonatana Saundersa. Mišel je uzvratila teglom meda prikupljenog na južnom travnjaku Bele kuće i semenom kamilice koje uzgaja u njihovom vrtu.

Izvor: Alo!

Foto: AP

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin