Marija Vujović – Vukčević: Novi izazovi tek predstoje

Marija Vujović – Vukčević: Novi izazovi tek predstoje

Autor: | 13/03/2012

0

Jedna od najuspešnijih manekenki na ovim prostorima Marija Vujović-Vukčević nedavno se iz Njujorka, gde je živela prethodnih deset godina, vratila u Podgoricu gde se udala za svog izabranika, muzičara Marka Vukčevića, sa kojim će početkom proleća dobiti prvo dete. Atraktivna brineta kaže da uživa u novom poglavlju svog života, o čemu je oduvek maštala, i otkriva da su njeni planovi o budućnosti uvek bili vezani za Crnu Goru, ali da će i pored toga, posle porođaja nastaviti da se bavi manekenstvom poput drugih svetskih top-modela.
-Marko i ja se pre braka nismo dugo zabavljali, ali nam je bilo dovoljno da shvatimo da je to ono pravo. Naša svadba je bila velika, ali ne i tradicionalna.  Za sve goste smo napravili veliku žurku na plaži, jer smo tako oboje zamišljali naše venčanje - otkriva Marija, koja je do petog meseca trudnoće bila aktivna na modnim pistama.
-Radila sam do petog meseca trudnoće, a onda sam se vratila u Crnu Goru da na miru dočekam rođenje našeg prvog deteta. Za ulogu majke sam odavno spremna, samo mi vreme i posao nisuomogućavali da to ranije ostvarim. Ne čitam literaturu o trudnoći i majčinstvu, već se za sve što me interesuje konsultujem sa majkom i sestrom koje imaju iskustva u podizanju dece.
Ova lepa dama, koja je tokom izuzetno bogate karijere sarađivala sa najvećim modnim kućama i kreatorima kao što su "Dolče i Gabana", "Iv Sen Loran", "Bulgari", Kelvin Klajn, Dona Karan i "Guči", kaže da u trudnoći nije mnogo menjala svoje navike, jer je i ranije živela zdravo.
-Pošto sam i pre trudnoće dosta vodila računa o ishrani, nije bilo potrebe za  velikim promenama kada sam saznala da sam u drugom stanju, jedino što sada uzimam nešto više vitamina. Trenutno sam na pauzi, ali planiram da se opet vratim poslu manekena i modela. Mnogemojepoznatekoleginice imaju decu, što im nikada nije predstavljalo problem da nastave da se uspešno bave ovim poslom - objašnjava gospođa Vujović-Vukčević, koja je sa prijateljicama Mirjanom Udovičić i Danijelom Dimitrovskom osnovala i modnu agenciju „Models Inc.“ pa sada ima i dodatni posao u Podgorici.
-I pre nego što sam ostala u drugom stanju želela sam da osnujem modnu agenciju, ali ispostavilo se da je sada pravo vreme za taj posao. Zahvaljujući stečenom iskustvu tokom dugogodišnjeg rada u svetu modelinga, relativno lako se snalazim na novom radnom mestu jer svakog trenutka sve tri znamo šta tražimo kada je reč o devojkama za taj posao.
Iako je oduvek želela da se po završetku profesionalne karijere vrati u Podgoricu, Marija tvrdi da će joj Njujork nedostajati, a olakšavajuća okolnost je što će tamo često putovati zbog posla.
-To je grad u kome sam živela prethodnih deset godina i naravno da će mi nedostajati, ali, s obzirom na to da ću da nastavim da se bavim modelingom, sigurna sam da će nam se putevi ponovo ukrstiti. S druge strane, članovi moje porodice su presrećni što sam se vratila, jer dugo nisam živela u svojoj zemlji. I meni mnogo znači što konačno mogu da provedem nešto više vremena sa najdražima. Zapravo, oduvek sam znala da ću se vratiti i želela sam to, a trudnoća je tu moju odluku samo ubrzala i zahvalna sam na tome - zaključuje buduća majka.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti