Verica Rakočević: Nova kolekcija inspirisana je likom Lu Andreas Salome

Verica Rakočević: Nova kolekcija inspirisana je likom Lu Andreas Salome

Autor: | 01/03/2012

0

Poznata modna kreatorka Verica Rakočević za 23. mart priprema reviju u "Ateljeu 212", na kojoj će predstaviti svoju novu modnu kolekciju, pod nazivom „Lu - modna priča“.
- U radu na kolekciji bila sam inspirisana likom i delom Lu Andreas Salome i izuzetno mi je drago što je Atelje stao iza mene kako bih celom događaju dala potrebnu umetničku notu - priča kreatorka.
- Istovremeno, s novom kolekcijom te večeri biće promovisana i knjiga Vanje Čobanova „VR-ready to wear“, inspirisana mojim životom i radom. U pitanju je jedna poslovno ljubavna priča koja će čitaoce ostaviti bez daha.
Na pitanje da li ova kolekcija predstavlja iskorak u njenom radu Verica odgovara:
- Ovo je pre svega pokušaj da se ostane u domenu umetnosti, jedino to. To je deo mog bića i senzibiliteta - način da se u ovom haosu preživi. Apsolutno sam digla ruke od komercijale, od toga da ovo bude kao neka modna industrija. Dala sam sebi zadovoljstvo da apsolutno sve materijalno stavim u drugi plan i da mi uživanje bude u prvom. Činjenica da je kolekcija Lu rađena devet-deset meseci, da je pročitano više od stotinu knjiga da bi se ova modna linija uobličila, dovoljno govori za sebe.
Kreatorka za ovu kolekciju snima i katalog.
- Biće veoma zanimljiv i predstavljaće omaž Lu Andreas Salome. Nažalost, događalo se da me je nekoliko ljudi, za koje sam smatrala da su visokoobrazovani, za Lu Salome pitalo: „A, ko je to“. Srećom, kao tračak nade uvek se pojavi neki poziv i pomogne mi da shvatim da sve ima smisla.
Na pitanje da li postoji sličnost između nje i Lu, dizjanerka odgovara.
- Mislim da ima. Ali, najbolje će biti da se pročita knjiga Vanje Čobanova i pronađu odgovori na to i mnoga druga pitanja.

Izvor: Novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin