Švedska kraljevska porodica predstavlja svog novog člana - Princezu Estelu

Švedska kraljevska porodica predstavlja svog novog člana - Princezu Estelu

Autor: | 28/02/2012

0

Švedska prestolonaslednica Viktorija rodila je prošle nedelje devojčicu, kojoj su ona i suprug, princ Danijel dali ime Estela. Pet dana nakon njenog rođenja supružnici su predstavili javnosti najnovijeg člana kraljevske porodice.
- Jutros u 4.26, rodila se 51 centimetar duga i 3,28 kilograma teška veoma slatka mala princeza - rekao je princ Danijel 23. februara opisujući svoju naslednicu. 
Viktorija i Danijel, njen dugogodišnji partner i bivši instruktor fitnesa, venčali su se 19. juna 2010. godine. Prestolonaslednica, koja je prva u liniji nasleđivanja kraljevske krune i jednoga dana će postati treća švedska kraljica, izuzetno je popularna u Švedskoj. Rezultati više anketa koje su sprovedene u prošloj godini pokazuju da bi većina Šveđana za šefa države pre izabrala nju nego njenog oca, kralja Gustava. Švedska je 1980. godine postala prva monarhija na svetu koja je uspostavila jednaku primogenituru u skladu sa kojom krunu nasleđuje prvorođeno dete, bez obzira na pol, a ovom reformom je princeza Viktorija, kao najstarije dete, postala prestolonaslednica.

Foto: JLP

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti