Kristofer Bejli: Muška moda u Milanu

Kristofer Bejli: Muška moda u Milanu

Autor: | 26/02/2012

0

Najpoznatiji svetski dizajneri već prvih meseci nove godine predlažu odevne kombinacije za jesen / zimu 2012 / 2013. godine. Pre ženskih kolekcija, koje se predstavljaju od kraja februara, prvo u Njujorku i Londonu, a potom u Milanu i Parizu, modni stručnjaci širom sveta predstavljaju mušku modu. Milano, kao jedan od glavnih evropskih modnih centara, nedavno je predstavio muške kolekcije za narednu jesen i zimu preko četrdeset poznatih svetskih brendova i kuća. Sudeći po onome što je prikazano modna jesen biće inspirisana bojama, počev od plave, ljubičaste, tirkizne, do crne i sive.
Jedan od trenutno najtraženijih dizajnera današnjice, kreativni direktor kuće “Barberi” Kristofer Bejli revijom muške mode, predstavljene u  ulici Vija korso, potvrdio je dominaciju tradicionalnog britanskog brenda. Govoreći prvi put za medije u našem region, Kristofer otkriva da ga kao Engleza uvek inspiriše ideja o vremenu, te stoga i ne čudi što je revija upravo počela audio-vizuelnom simulacijom kiše i sevanjem munja.
- Želeo sam da uradim kolekciju koja deluje prepoznatljivo. Dopada mi se ideja klasičnog muškog kroja, dok se, suprotno od toga, oseća i “nacionalna pripadnost” po kojoj je „Barberi“ prepoznatljiv. To su poznati muški kaputi, s tim što smo se poigravali njima i kombinovali ih tako da su moderniji, ali smo ih učinili i finijim. Detalji prate kolekciju. Dopala mi se ideja da imamo kačkete i kišobrane koje su momci nosili na čitavoj reviji - kaže Bejli eksklusivno za „Hello!“ Srbija.
Kada je reč o frizurama, u modu se vraća džentlmenski izgled koji neguje britanska scena, uz blagu primesu rokenrola. U modi nisu više “neuredne frizure” već sofisticirane, što se provlači kroz sve modne revije muških kolekcija, ali se i prenosi na ulice. Iako muški manekeni nisu toliko zastupljeni poput devojaka, nove modne tendencije ukazuju na to da moderan muskarac u novom vremenu drži primat kako u profesionalnoj, tako i u privatnoj sferi.

Tekst: Biljana Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin