Dita von Tiz: Ostajem verna svom imidžu

Dita von Tiz: Ostajem verna svom imidžu

Autor: | 24/02/2012

0

Tridesetdevetogodišnja Amerikanka ponosi se time što je sama osmislila svoj seksi lik - Ditu von Tiz. Od prirodne plavuše pretvorila se u crnku bele puti, oživela retro glamur i tako osvojila svet burleske. Upravo njoj pripisuje se velika popularnost burleske, a 39-godišnja starleta ne stidi se svog posla.
- Većina plesačica burleske reći će vam da one nisu striptizete, međutim, ne slažem se s tim. Ne vidim zašto je termin striptizeta obeležen kao loš! Ne vidim po čemu je ono što ja radim drugačije od rada neke glumice. One sednu i kažu cenu za pokazivanje grudi, zadnjice ili potpune golotinje. Po čemu je to drugačije od onog što ja radim? - oštro uzvraća svojim kritičarima Dita, koja je izdala je knjigu - "Burlesque and the Art of the Teese", snimila kampanju za grudnjake Wonderbra i pokrenula liniju donjeg rublja, a istovremeno bila zaštitno lice "Cointreaua".
Rođena kao Heder Rene Svit i prirodna plavuša. Kada je krenula u šou-bizniz znala je da mora nešto drugačije da uradi kako bi se izdvojila iz mase.
- Bilo mi je jasno da nikad neću biti Žizel ili Sindi Kraford. Jedno vreme bile su seksi preplanule i prirodne devojke koje trče po plaži u bikiniju, ali takav izgled većini žena je nedostižan, pa i meni. Istraživala sam šta na meni seksi, i shvatila da sam potpuna suprotnost plavuši u bikiniju - priča kraljica burleske.
Dita se ponosi se svojim umetničkim glamurom koji smatra jednostavnijim od prirodne lepote kojoj žene teže.
- Obožavam filmove iz 1930-ih, 40-ih i 50-ih i izgled tadašnjih zvezda: veštačke trepavice, crveni ruž, jako rumenilo, plave senke. Shvatila sam da odećom i šminkom mogu da postignem glamur kakav su negovale Rita Hejvort, Beti Grejbl, Elizabet Tejlor, Džoan Kraford ili Džejn Rasel. One su moje modne ikone, a vremenom sam kroz njihove imidže izgradila - svoj.
Ono što je čini posebno ponosnom su upravo njeni obožavaoci - veći deo njih su žene kojima je Dita uzor. S muškarcima, priznaje, ima manje sreće.
- Većina momaka s kojima se zabavljala optuživala me je da se oblačim ovako samo da bih bila u centru pažnje. Ja sam ovo odabrala za svoju profesiju, napravila sam brend Dita von Tiz, i ne želim da me fanovi vide u supermarketu u trenerci i patikama. Ostajem verna svom imidžu u svakoj prilici - kategorična je.

Izvor: 24sata.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin