Jelena Kovačić: Lepota i sklad

Jelena Kovačić: Lepota i sklad

Autor: | 19/02/2012

0

Manekenka sa uspešnom međunarodnom karijerom Jelena Kovačić modelingom se bavi deset godina. Svetski dizajneri i fotografi je cene zbog njenog profesionalizma, a njeni editorijali krase mnoge poznate modne časopise. Njen veliki modni i bjuti editorijal na deset stranica objavljen je prošlog meseca u španskom magazinu „Elle“, ali to je samo jedan u nizu poslova koji je simpatična Beograđanka u skorije vreme radila.

Nekoliko visokobudžetnih televizijskih reklama koje je snimila za evropsko tržište, za vrlo poznate brendove prikazuju zgodnu Jelenu u veoma glamuroznom izdanju. Uprkos tako važnim angažmanima, manekenka raskošne lepote ne hvali se svojim uspesima u inostranstvu i živi povučeno, bez preteranog medijskog eksponiranja. Majka je šestogodišnje Stele i živi na relaciji Beograd-Barselona, gde se nalazi njena matična modna agencija.
U beogradskom domu, koji je smešten u strogom centru grada, živi sa verenikom Sašom i njihovom preslatkom kćerkom. Uspešni par s velikom ljubavlju je posvećen odgajanju mezimice, a budući da često putuju, uvek je vode sa sobom.
Nasmejana brineta ljubazno dočekuje ekipu magazina „Hello!“ dok njena kćerka izsvog garderobera bira odevnu kombinaciju za fotografisanje, zbog čega je uzbuđena i kome se veoma raduje.

Porodični stan je moderno opremljen, a posebno je zanimljiv prostrani dnevni boravak, u kojem pažnju privlači smenjivanje boja svetla. Na zidu, u skrovitom pregibu, postavljeno je osvetljenje koje na nekoliko sekundi menja boje, od ljubičaste, preko crvene i plave, do zelene, što daje posebnu draž modernom enterijeru. Beogradski dom su kupili pre šest godina i sa velikom ljubavlju su ga opremali nekoliko godina. Od starog salonskog stana napravili su udoban dom „obučen“ u moderno ruho, a enterijer je oplemenjen nameštajem poznatih svetskih dizajnera. Najviše prostora zauzima dnevni boravak sa trpezarijom, a umesto standardnog trpezarijskog stola imaju polu- barski, u koji je ugrađen šporet.

- Naša porodica živi u prestonici Srbije, kao i u Barseloni, i navikli smo da putujemo. Pošto često putujemo, može se reći da smo uvek u pokretu  - na početku kroz osmeh kaže privlačna i skromna Jelena, koja o svojim modnim uspesima nije često govorila u javnosti. Njen verenik ponosno pokazuje video-klipove na kojima je ona „glavna junakinja“ inostranih reklama.
- Za mene je modeling i posao i zadovoljstvo. Uglavnom radim direktno bukirane poslove, bez kastinga.

Imate li vremena da zbog posla boravite u Beogradu i uživate u porodičnom životu?
- Moja kćerka Stela je krenula u predškolsku ustanovu u Beogradu i baš zbog toga me modna agencija šalje na direktne bukinge. Nemam vremena da idem na putovanje zbog poslovnih angažmana i da u inostranstvu provodim mesec dana, jer ne želim da budem odvojena od supruga i kćerke. Kada negde putujem, obično se ne zadržavam duže od dva, tri dana. Drugo je Barselona, gde je moja agencija, tu se zadržavam duže kada imam poslove, jer i tamo imamo stan.

Zbog čega je vaša modna baza u Španiji?

- Saša i ja smo živeli u Španiji od 2004, i tamo sam počela da radim za modnu agenciju „View management“. U Srbiji je svet modelinga nešto drugačiji od inostranog, ali ponekad sarađujem sa agencijom „Fox“.

Koje ste važnije poslove radili?
- Od editorijala za časopis „Veniti Fer“ do onih u magazinu „Meri Kler“. Radila sam nedavno sa Korajom Birandom, trenutno jednim od najboljih fotografa na svetu. Kada sam otišla u Milano, na početku karijere, agentima je bilo zanimljivo što sam šest puta zaredom bila na naslovnici „Đoje“. To se retko dešava, poslebno sa nekim ko je nov na tržištu. Sve sam radila sama, niko nije stajao iza mene ovde u Srbiji, mislim na agencije.

Imate li utisak da vas sada, od kada ste majka, čak i više angažuju nego ranije?
- Ja sam komercijalni model u pravom smislu te reči. Najviše radim kataloge, editorijale, reklamne kampanje i televizijske reklame. Nisam revijski model jer nemam potrebnu visinu.

Intervju: Nadežda Jokić
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti