Emina Jahović – Sandal: Lepota drugog stanja

Emina Jahović – Sandal: Lepota drugog stanja

Autor: | 13/02/2012

0

Pop zvezda Emina Jahović-Sandal aktivno provodi poslednje dane „magičnog“ drugog stanja. U februaru će njenu srećnu porodicu obradovati još jednim dečakom, a suprug Mustafa Sandal i njihov trogodišnji sin Jaman s nestrpljenjem iščekuju dolazak prinove.
Iako je u poodmakloj trudnoći, zanosna pevačica graciozne građe imala je više povoda za radost poslednjih nekoliko nedelja. Jedan od njih je novi singl koji je snimila u svom studiju u Istanbulu. Reč je o duetskoj pesmi sa  Dženanom Lončarevićem, a u toku su i stalni dogovori u vezi s realizacijom novog projekta na televiziji, muzičkog rijaliti-programa.
Eminin rođendan, koji je bio 15. januara, kao i Mustafin, koji je 11. januara, bračni par je proslavio intimno, u miru porodične oaze u Istambulu. Romantika u kućnoj atmosferi prijala je lepoj pevačici zbog toga što je u poodmakloj trudnoći i ne prija joj velika gužva. Proslavu  godišnjice braka, koja je između njihovih rođendana, 13. januara, skladni bračni par tek očekuje. Emina smatra da „zakasnelo slavlje“ četvrte godišnjice njihovog harmoničnog braka duguje prijateljima i članovima porodice i planira da ga upriliči pre termina za porođaj.
Ono što je tridesetogodišnjoj Novopazarki izuzetno prijalo je „bejbi šauer“, proslava koju su joj u njenom domu priredile drugarice povodom skorašnjeg dolaska bebe na svet. Zabava povodom dolaska novog člana porodice popularna je u celom svetu. „Šauer“, što na engleskom znači tuš, opisuje  namenu proslave koju za trudnicu uvek organizuju njene drugarice - buduća porodilja trebalo bi da bude „okupana“ poklonima za bebu. Takođe, na takvoj zabavi obično se dele saveti vezani za porođaj.
Emina je blistala od sreće i zadovoljstva dok je nasmejana dočekivala  prijateljice u centralnoj prostoriji prijatnog doma. Njene drugarice darivale su joj poklone koje je ona radosno primala, a kasnije su uživale u ženskim razgovorima i druženju pored kamina. Posluženje je bilo bogato, aranžirano po principu „švedskog stola“. U domu, koji je još praznično dekorisan,  osećala se radost zbog prinove. Uz pucketanje vatre u kaminu i ušuškanoj atmosferi Emina je otvarala poklone i svakom se jednako obradovala, zahvalna prijateljicama na pažnji koju su joj priredile.
Ekipu magazina „Hello!“ dočekala je srdačno i delovala je zadovoljnodok je govorila o „bejbi šauer“ zabavi, datumima koji joj mnogo znače i dečaku čije rođenje željno očekuje ovih dana.
Ovo  vam je prva „bejbi šauer“ žurka?
- Bejbi šauer je poklon koji su mi namenile prijateljice sa kojima se družim ovde u Istambulu. Moje je bilo samo da dođem, bukvalno kao gost na zabavu. Rečeno mi je samo vreme i datum slavlja, kao i da mogu da pozovem neke drugarice koje su samo moje i nisu u „stalnoj grupi“, što sam i učinila. Nisam očekivala toliko, zaista su me mnogo obradovale. Sa Jamanom nisam imala ovakav parti jer smo skoro do poslednjeg dana bili na moru.
Ko je sve prisustvovao od prijatelja na slavlju i kakve ste poklone dobili za bebu?
- Bilo je puno prijateljica sa kojima se družim ovde u Turskoj. Nažalost, mnoge meni drage osobe nisu mogle da prisustvuju zbog udaljenosti kao, na primer, moja sestra Sabina i najbolja drugarica Bisera. Taj nedostatak nadomestila je moja mama Senija, koja se zatekla u Istambulu. Dobila sam lepe i originalne poklone za bebu i, prema pravilima bejbi šauer zabave, morala sam svaki da otvarim i komentarišem. Zaista je bilo vrlo zabavno. Svaki poklon bio je originalan na svoj način.
Jesu li vaš suprug i sin prisustvovali slavlju?
- Mustafa i Jaman nisu prisustvovali zabavi, kao ni moj brat Mirsad, jer je tazabava nemenjena trudnici.
Da li je Jaman srećan što će dobiti brata ili je još ljubomoran kao u početku vaše trudnoće?
- Ovde u Turskoj postoji pravilo da kad starije dete dobije brata ili sestru, postaje zvanično „abi“, stariji brat. Jaman je presrećan što će dobiti brata i što će konačno moći da se zove Jaman Abi. Mislim da još ima dosta ljubomore i da ćemo morati da se borimo s tim. Ali i Mustafa i ja smo presrećni što Jamanu darujemo najlepši poklon i najveću podršku u životu - brata. Kroz  nekoliko godina, kad malo odraste, biće nam zahvalan.

Intervju
: Nadežda Jokić
Foto: Ugur Ozkuz

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još