Kristina Radenković: Velika je čast voditi "Slagalicu"

Kristina Radenković: Velika je čast voditi "Slagalicu"

Autor: | 09/02/2012

0

Nova voditeljka popularnog kviza “Slagalica” je glumica Kristina Radenković. Naime, ona će od sledeće nedelje naizmenično sa Marijom Veljković voditi najdugovečniji kviz na RTS.
- Kada je stigla vest da će Marija Veljković odigrati najvažniju ulogu u svom životu, čelni ljudi RTS-a odlučili su da uvedu još jednog voditelja u "Slagalicu". Izbor je pao na mene i zbog toga sam veoma srećna i zahvalna - kaže simpatična Kristina.
Ona tvrdi da je ranije redovno gledala "Slagalicu" i da je to najgledaniji kviz u zemlji godinama.
- Moj otac ga nije propuštao i da je još uvek sa mnom, bio bi presrećan. Marija i Danijela postale su zaštitni znak ovog popularnog kviza, ali nadam se da ću uneti svežu krv i da ću opravdati ukazano poverenje. Nadam se i da će se gledaoci brzo navići na mene - kaže ona.
Kristina ističe da je Milka Canić, zajedno sa urednicom Slavicom Ćirović, stub ovog kviza.
- Savetovale su me da budem prirodna i svoja i da kad god imam nedoumice o pitanjima, izgovoru, akcentu, uvek mogu da se oslonim na Milku Canić. Inače, osećam veliku odgovornost. Mnogo radim na televiziji, pa tremu odavno nemam, ali postati deo jedne od najgledanijih emisija u Srbiji, zaista je čast. Nadam se da će me verni gledaoci kviza prihvatiti, a ja ću se potruditi da opravdam poverenje kako nadređenih, tako i gledalaca. Trudim se da svoj posao obavljam najbolje što mogu, svakodnevno radim na dikciji i konstantno učim jer mi je cilj da se bavim televizijskim poslom i kada prestanem da se slikam.
Kristina je završila glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Bora Draškovića. Pobedila je na Izboru za evropsko lice, a kasnije vodila Beoviziju, “7 RTS dana” (koju i danas vodi na satelitu), “Srbija na vezi”, “Jutarnji program”, “Šljivik” (biće i druga sezona). Na Radiju Beograd 1 vodi emisiju “Film subotom”. Gledaoci su imali priliku da je vide u serijama: “Ono kao ljubav”, “Priđi bliže” i “Zaboravljeni umovi Srbije”. Do 2009. godine bila je i stalni član Somborskog narodnog pozorišta.

Izvor: Blic.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin