Pola sata sa... Maja Nikolić

Pola sata sa... Maja Nikolić

Autor: | 02/02/2012

0

Novinarka Maja Nikolić, jedno od najlepših lica na televiziji, voditeljka  Jutarnjeg programa“ na „Radio-televiziji Srbije“, uspešno uklapa poslovne obaveze sa privatnim, te je nedavno boravila na zimovanju sa suprugom Aleksandrom i decom. Skijanje je skladnoj porodici izuzetno prijalo, posebno  starijim mališanima Tei i Darku. Uvek vedra brineta kaže da će ovo zimovanje pamtiti po tome što se sa najmilijima provela bolje nego na bilo kom letovanju, koja su joj ranije bila draža. Zadovoljstvo na njenom licu je očito, što i sama potvrđuje jer u svom životu ništa ne bi menjala.
- Ranije sam se uvek opterećivala time gde ću proslaviti Novu godinu i šta ću obući za doček, a onda sam pre tri godine u to vreme silom prilika bila sprečena da slavim praznik van kuće jer mi je 3. januar bio termin za  porođaj. Ostali smo u domu jer je trebalo da dobijem Tiju, i od tada mi je praznik u kući najlepši provod. I ovog puta sam se sjajno provela sa decom i suprugom, i to ne bih menjala ni za šta drugo.
Ko se na zimovanju pokazao kao najbolji skijaš?
- Tia je mala, mada sam i njoj pokušala da stavim skije koje sam iznajmila, ali ona nije želela, rasplakala se, pa ćemo tu zanimaciju ostaviti za neku od narednih godina kada sama bude poželela da proba. Starija deca, Darko i Tea, učinili su me vrlo ponosnom. Oni kao da su se rodili naučeni da smučaju. Tea ima nešto duži staž od Darka, ali je on vrlo uspešno stiže na ski-stazi. Inače, Tea je prošle nedelje otputovala na skijanje na Kopaonik sa školom.
Da li ste obeležili rođendan najmlađe kćerke Tije?
- Planiramo da upriličimo pravo slavlje u igraonici, jer ćemo proslavu njenog rođendana spojiti sa Darkovim rođendanom, koji je sredinom januara. Tia je dobila svoju malu „žurku“ u porodičnom okruženju sa tortom i poklonima. Igračke koje je dobila obradovale su je kao i uvek. Tu nema promašaja, ne moraju to biti posebni niti skupi pokloni, oni su uvek srećni kada dobiju darove.
Kako ste proveli praznike za nama?
- Kod kuće. Bila sam presrećna što su praznici Badnji dan i Božić bili tokom vikenda, kada ne radim, dok kolege koje rade vikendom nisu bile toliko zadovoljne. Tako se desilo i za Novu godinu, pa sam bila zadovoljna što sam mogla da se prepustim uživanju sa mojom porodicom. Takođe, mališani su imali „turneju“ koja obuhvata posete bakama, trebalo je truda da se vrate  kući. Šalu na stranu, obožavaju da provode vreme sa bakama.
Da li se vaša starija deca raduju što se raduju povratku u školske klupe?
- Više im odgovara kad mogu uveče da ostanu duže budni, i da se bude  kasnije. Kada idu u školu, to nije moguće, niti je dopušteno.
Bave li se vaši mališanivanškolskim aktivnostima?
- Darko i Tea redovno idu na sport u sportski centar koji nam je u komšiluku. Nekoliko puta nedeljno rekreativno treniraju. Pored toga, troše se u dvorištu naše kuće, gde po ceo dan jurcaju.
Jeste li razmišljali da uzmete nekog kućnog ljubimca?
- Ne. Oni razmišljaju o tome, ali je odluka na meni. Dok ne porastu, nećemo uzimati.
Koji su vaši planovi vezani za emisiju o „Evroviziji“, koju vi obično vodite?
- Rečeno mi je da ove godine neće biti emisija poput ranijih, koje su bile veliki i skupi šou-programi. Ove godine zbog ekonomske krize sve će biti  skromnije.
Da li ste planirali neke promene u konceptu „Jutarnjeg programa“?
- Imamo vrlo čvrst plan da ništa ne menjamo u tom formatu jer je veoma gledan, smatram da je emisija kvalitetnija nego što je ikada bila. Imponuje mi što radim u programu koji ima takve rezultate i vrvi od informacija. To što radim u tandemu sa kumom Natašom Miljković mnogo mi prija. Zajedno smo počinjale karijeru, pre četrnaest godina smo skupa radile emisiju „Gutenberg“ na „BK“ televiziji.
Imate li vremena za zajedničke momente izvan posla?
- Naravno, ona je moja kuma i vrlo smo bliske. Naše prijateljstvo brižljivo čuvamo i negujemo. Ne dozvoljavamo da ga ugrozi bilo šta. Družimo se porodično i stalno se posećujemo.
Priželjkujete li možda neke promene na privatnom planu?
- Ne planiram. Nalazim se u prelepoj životnoj fazi. Sa stabilnom porodicom i svim radostima koje mi ona pruža zaista ne bih svoju sreću menjala. Zadovoljna sam karijerom a isto tako ne bih volela da se bilo šta promeni u mom domu. Sreća koju u mom utočištu pronalazim je neprocenjiva.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti