Madona gradi škole u Malaviju

Madona gradi škole u Malaviju

Autor: | 30/01/2012

0

Šest godina nakon što je osnovana, Madonina dobrotvorna organizacija ''Razvoj Malavija'' počinje gradnju škola u ovoj osiromašenoj zemlji, prenele su danas agencije. Kako su saopštili organizatori, rad na prvoj školi počeće 30. marta u području Kasungu koje je udaljeno od glavnog grada Lilongve, a sve škole - njih 10 - treba da budu sagradjene do juna 2013. godine. Madonina organizacija ''Razvoj Malavija'' dala je oko 300.000 dolara nevladinoj organizaciji ''Bildon'' kako bi se počelo sa izgradnjom škola u koje će krenuti oko 1.000 dečaka i devojčica.
- Ova gradnja ima veoma veliki prioritet u mom životu i uzbudjena sam jer ćemo uz pomoć Bildona moći da ispunimo naša obećanja i da budemo što efikasniji - rekla je Madona AP-u.
- Uradila sam dobar posao u poslednjih nekoliko godina i osećam se mnogo više samouvereno zato što možemo da edukujemo decu na Malaviju, posebno devojčice, na mnogo uspešniji i praktičniji način - navodi se u saopštenju pevačice koja je usvojila dvoje dece iz Malavija.
Organizacija ''Bildon'' već je sagradila više od 50 škola u Malaviju i 427 škola širom sveta.

Izvor: 24sata.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin